1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 

agenda

leesclub in aanwezigheid van de auteur
wo 27.09.2017 | 20:00 > 21:30
€ 7 / 5
passa porta bookshop
NL

read & meet: lieke marsman

Read & Meet is de Passa Porta versie van een leesclub. We  bespreken het boek niet enkel met andere lezers maar ook met de auteur zelf. Net als bij andere leesgroepen staat ook hier de dialoog  centraal, met de schrijver als extra gesprekspartner. 
Het eerste boek dat we samen bespreken in dit nieuwe seizoen is Het tegenovergestelde van een mens. Het prozadebuut van dichteres Lieke Marsman bleek al snel na verschijnen een van de meest besproken en geprezen romans  te zijn van 2017. Het tegenovergestelde van een mens is dan ook een buitenbeentje, waarin essays, fictie en poëzie vervlochten worden. Komt daarbij nog dat een onverholen geëngageerde roman is.

Ida, het hoofdpersonage van de roman, is een klimaatwetenschapper op stage in Italië waar ze geconfronteerd wordt met de onomkeerbare gevolgen van de klimaatopwarming. Evenals haar idool Naomi Klein ziet ze veel onheil in het hedendaagse consumentisme en het neoliberale gedachtengoed. In Het tegenovergestelde van een mens worden we geconfronteerd met Ida’s overpeinzingen, soms in de vorm van filosofische essays dan weer dagboekachtige fragmenten.
Haar reflecties gaan alle richtingen uit: klimaat, taal, eenzaamheid en de moeilijke relatie met haar geliefde Robin. Het is een speelse, versplinterde roman over grote woorden, grote ideeën, grote emoties en – schrik niet – de staat van de wereld.

Aan de hand van fragmenten uit Het tegenovergestelde van een mens bespreken we samen met Lieke Marsman de roman. Na inschrijving voor de avond ontvangt u via mail de fragmenten, of kunt u ze hier downloaden. Het strekt uiteraard tot de aanbeveling om het boek voordien helemaal te lezen.

De plaatsen zijn beperkt dus tijdig inschrijven is een must.

over de auteur

Lieke Marsman (’s-Hertogenbosch, 1990) is filosoof en dichter. Gedichten en essays van haar hand verschenen onder meer in De Gids, Tirade en Vrij Nederland. Voor haar debuutbundel Wat ik mezelf graag voorhoud ontving ze onder meer de C. Buddingh’-prijs en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Het tegenovergestelde van een mens is haar debuut als prozaschrijver.

Bookmark and Share