passa porta festival 2013

Vier avonden en een dag lang stond Brussel in het teken van literatuur en verbeelding met de vierde editie van het Passa Porta Festival - Imagine!
Een waaier aan inspirerende auteursgesprekken, lezingen, workshops en debatten met schrijvers en denkers uit de hele wereld. Het festival kwam tot stand met de medewerking en steun van tientallen partners.

Op 20 maart vond de opening van het festival plaats met Boualem Sansal. Op de tweede dag ging Sansal in debat met Chinees auteur Liao Yiwu. Op 22 maart was er Arab Spring: Writers in Revolution, waarbij vijf Arabischtalige schrijvers getuigden over de invloed van de omwentelingen op hun samenleving en hun schrijverschap. Op 23 maart was Flagey het toneel voor de Lange nacht van het korte verhaal.

Het festival bereikte op 24 maart zijn hoogtepunt met een groot Parcours door de binnenstad. Een hele dag lang werden literatuurliefhebbers in de Brusselse binnenstad getrakteerd op auteursontmoetingen, workshops, wandelingen, en activiteiten met film, beeldende kunst en muziek. Internationale gasten waren o.a. Tahar Ben Jelloun, Laurent Binet, A.S. Byatt, Karl Ove Knausgård, Geert Mak, Cees Nooteboom en Adam Zagajewski. Deze editie werd afgesloten met een uitzonderlijk interview met de Britse auteur Julian Barnes.


Blader door het fotoalbum, bekijk de video-opnames, of lees de auteursteksten.

 

festival 2013

wo 20.03
20:00
passa porta
€ 5 / 4
EN / FR / NL
passa porta festival dag 1

ouverture met boualem sansal

De Algerijnse auteur Boualem Sansal opent het festival met een pleidooi voor meer verbeeldingskracht in onze samenleving en de noodzaak om te dromen. Sansal is een van de belangrijkste auteurs uit de Arabische wereld. Na de lezing voert Nele Hendrickx een gesprek met de auteur.

do 21.03
20:00
La Bellone
€ 5 / 4
CHI / FR / NL
Reserv
passa porta festival dag 2

writers for peace

De Algerijn Boualem Sansal en de Chinees Liao Yiwu: twee auteurs van wereldformaat die zich actief inzetten voor de vrede. Ze praten over hun werk en over de rol die politici en schrijvers samen kunnen opnemen in de strijd voor meer vrede en democratie. Catherine Vuylsteke is hun gastvrouw.
Lees meer en reserveer...

vr 22.03
20:30
Les Halles de Schaerbeek
€ 10 / 7
AR / FR / NL
passa porta festival dag 3

arab spring: writers in revolution

Vijf Arabische schrijvers uit landen in revolutie komen getuigen over de invloed van de omwentelingen op hun samenleving en hun schrijverschap. We luisteren naar de teksten van Khaled Khalifa, Khaled Al Khamissi, Raja Ben Slama, Ibrahim Al-Koni en Boualem Sansal en naar hun overtuigingen en ervaringen. Presentatie door de journaliste Béatrice Delvaux en de Marokkaanse auteur Mohammed Berrada
Lees meer en reserveer...

za 23.03
20:00
flagey - studio 4
€ 10 / 8
EN / ES / FR / NL
passa porta festival dag 4

lange nacht van het korte verhaal

Een hele avond gewijd aan het korte verhaal! Vermaarde auteurs uit binnen- en buitenland brengen hun beste korte verhalen. Een avond als een imaginaire reis langs verschillende plekken. Soms bevreemdend, soms herkenbaar. Met Lydia Davis, Arnon Grunberg, Anne Enright, Gerard Donovan, Kristien Hemmerechts, Pierre Mertens, Tahar Ben Jelloun en Enrique Vila-Matas.
Lees meer en reserveer...

zo 24.03
passa porta festival dag 5

parcours 24 maart

Een hele dag lang worden literatuurliefhebbers in de Brusselse binnenstad getrakteerd op auteursontmoetingen, workshops, wandelingen, en activiteiten met film, beeldende kunst en muziek. Internationale gasten zijn o.a. Julian BarnesTahar Ben JellounLaurent BinetA.S. Byatt, Karl Ove Knausgård, Geert Mak, Cees Nooteboom en Adam Zagajewski.

Klik hier voor het volledige programma!

Klik hier voor alle praktische info!