Marie NDiaye & Ryoko Sekiguchi
Some things are so obvious that they bring authors together. Cooking is a case in point here: Marie NDiaye wrote the brilliant The Cheffe: A Cook’s Novel (forthcoming), while Ryoko Sekiguchi combines words and tastings in her texts and performances. Meeting.
Two worlds
Marie NDiaye was only 18 when her first novel was published, Quant au riche avenir. Her reputation was established with Rosie Carpe, Prix Femina 2001 and then Three Strong Women, Prix Goncourt 2009. In 2016 she wrote The Cheffe: A Cook’s Novel (forthcoming), in which she tells the story of a female chef who achieved glory and who sees cooking as a spiritual adventure.
book signing
Marie NDiaye en Ryoko Sekiguchi will sign their books after the programme, at 16:30 at La Bellone. The books will also be for sale at the signing.
Passa Porta, La Bellone
photo ryoko sekiguchi © h bamberger
Coming soon at
Boon Apart – Tom Lanoye en Geert Buelens in gesprek met Bent Van Looy
Op 30 maart weten we wie de Boon literatuurprijs in ontvangst mag nemen. Het Passa Porta Festival bied je een unieke gelegenheid om de auteurs van de shortlist te ontmoeten én een ultieme kans om je stem uit te brengen. Tom Lanoye en Geert Buelens lezen voor uit hun genomineerde werk, waarna de immer bruisende Bent Van Looy met hen in gesprek gaat.
Waargebeurd: tussen feit en fictie
Hoe ga je als schrijver om met feit en fictie, met verbeelding en werkelijkheid? Auteurs Matthijs de Ridder, Joris van Casteren en Leen Huet praten over de uitdagingen van het genre van de verhalende non-fictie.
Johan Harstad
Roderik Six will talk to Norwegian literary sensation Johan Harstad about his work, his evolution from cult author to public’s favourite, and the importance of art in our lives.