CANCELLED - Waar gebeurd 2: Joris van Casteren en Sarah De Mul over feit en fictie

Tue 13.11.2018
20:00 - 21:30
Real

Location


Price

Pre-sale: €7/5 At the door: €9/7

Language

in Dutch

AFGELAST WEGENS ZIEKTE

Storytelling verbindt de journalist met de romancier, de wetenschapper met de kunstenaar. Tenslotte, feiten krijgen maar betekenis in een context, als een verhaal de punten met elkaar verbindt. Maar waar stopt de Wahrheit en waar begint de Dichtung?

Tijdens twee inzichtrijke avonden gaan non-fictieschrijvers naar de essentie van hun metier: hoe ga je als schrijver om met feit en fictie, met de verleiding van de verbeelding en de soms nog wonderbaarlijkere werkelijkheid? Allround letterenman Matthijs de Ridder schotelt zijn gasten deze vragen voor.

Waar gebeurd #2: Te mooi om waar te zijn / Te waar om mooi te zijn

Het waargebeurde verhaal zit in de lift. Historische romans, films en series, in meer of mindere mate gestoffeerd met historische bronnen, zijn altijd in zwang geweest. Maar tegenwoordig heeft elke zender ook wel zijn eigen ‘scripted reality’-programma, ‘mockumentary’ of docudrama. Ambiguïteit troef dus.

Ook veel fictie grijpt terug op historische bronnen. Waar ligt de grens? Waarom besluiten schrijvers de ene keer de feiten te volgen en er de volgende keer een flinke dosis fantasie aan toe te voegen?

Op de tweede avond van ‘Waar gebeurd’ vraagt Matthijs de Ridder onder andere auteur Joris van Casteren (Mensen op Mars) en Sarah De Mul (Retour San Sebastian) naar hun waarheid.

Matthijs De Ridder © Michiel Hendryckx

Matthijs de Ridder stelt de vragen

Geïnteresseerd? Bekijk dan ook de eerste aflevering van Waar Gebeurd!

Coming soon at