Bart Moeyaert: Broere 2.0

sam. 30.03.2019
18:30 - 19:30
P31 Broere Foto C Archief Moeyaert Zw

Catégorie

Illustration, Musique, Performance

Langue

en néerlandais

Wegens succes hernomen én herwerkt! 18 jaar na de eerste publicatie van de populaire bundel Broere en 16 jaar na de gelijknamige theatervoorstelling, brengen Bart Moeyaert en muzikanten Esmé Bos en Bart Voet het werk opnieuw op de planken. Verhalen over zeven broers, verrassend herkenbaar.

Broere 1.0

In 2000 publiceerde Bart Moeyaert Broere, een bundel grappige en weemoedige verhalen over zijn ervaringen als jongste telg in een gezin met zeven zonen. De verhalen vormen een geschiedenis van Barts kindertijd.

Ook jij herkent je zonder twijfel wel ergens in die geschiedenis – ook al heb je geen zes oudere broers. We leren de zeven broers in Broere niet kennen met hun eigen namen, wel worden ze benoemd in verhouding tot elkaar: de oudste, de stilste, de echtste, de verste, de liefste, de snelste (en de jongste).

Publieksfavoriet

Broere werd bekroond met de Woutertje Pieterseprijs en groeide snel uit tot een publieksfavoriet. Maar met geschiedenis ben je nooit klaar – al helemaal niet met je eigen geschiedenis. Door de jaren heen breidde Moeyaert Broere uit met telkens nieuwe verhalen. De eerste bundel bevatte 31 verhalen. De meest recente uitgave, die vorig jaar verscheen, telt inmiddels 49 verhalen.

Broere 2.0

Van Broere maakte Bart Moeyaert zestien jaar geleden een vertelvoorstelling die vier seizoenen lang toerde in Vlaanderen en Nederland.

Net zoals het tijd was voor een nieuwe editie van het boek, was ook de theatervoorstelling aan een update toe. Enter Esmé Bos en Bart Voet, twee rasmuzikanten. Samen met de auteur brengen ze een lichtvoetige, bij momenten hilarische, ietwat melancholische voorstelling over een ongewone kindertijd.

Over de auteur en muzikanten

Bart Moeyaert Copyright Diego Franssens

Was Bart Moeyaert (1964) een Brit, dan werd hij zonder twijfel uitgeroepen tot national treasure. Wij mogen gewoon nog Bart zeggen. De immer sympathieke schrijver debuteerde op negentienjarige leeftijd met het autobiografische Duet met valse noten. Sindsdien publiceerde hij tientallen kinderboeken, boeken voor volwassenen en twee gedichtenbundels. Zijn werk is veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland en is in meer dan vijftien talen vertaald. In 2018 verscheen de jeugdroman Tegenwoordig heet iedereen Sorry.

Esmé Bos En Bart Voet C Diego Franssens

Esmé Bos & Bart Voet maken al sinds 1994 samen muziek. Zij zingt de pannen van het dak, hij ondersteunt haar met meerdere instrumenten. Je kent hen van Wiegelied, Nachtegaal, WALS en Duveltjeskermis, of van hun doortocht op festivals met Tres Tigres Tristes en El Tattoo del Tigre. In 2019 toeren zij met hun nieuwe Nederlandstalige album LIED.

Signeersessie

Bart Moeyaert zal zijn boeken signeren om 19:30 in Beursschouwburg. De boeken zijn ook ter plaatse te koop.

Passa Porta, Beursschouwburg

Photo Broere © Archief Moeyaert
Photo Bart Moeyaert © Diego Franssens
Photo Esmé Bos et Bart Voet © Diego Franssens

Bientôt à