Michel Laub

Buitenlandse auteurs
10/16/2018 - 11/12/2018
Laub Michel C Renato Parada 2

Michel Laub (1973) is een Braziliaanse schrijver die opgroeide in de Joodse gemeenschap van Porto Alegre. Later verhuisde hij naar Saõ Paulo.

Hij publiceerde al zeven boeken, die in tien talen zijn vertaald. Diário da queda (2011, Diary of the Fall, Brasilia Prize for Literature) verscheen in het Nederlands als Overal en altijd weer (2013, Anthos, vert. Harrie Lemmens). In dit verhaal over drie generaties mannen die op verschillende manieren omgaan met het verleden spelen identiteit en herinneringen een centrale rol. A maçã envenenada (2013, A Poison Apple) werd door de Financial Times verkozen tot een van de beste boeken van 2017. Laub mag zichzelf een van Granta’s ‘Best of Young Brazilian Novelists’ noemen. Het mooiste aan schrijven vindt hij de autonomie van het boek eens het gedrukt is: ‘Het is als kijken naar een stuk van jezelf dat je nog niet kende.’

Laubs nieuwste boek, O Tribunal de Quinta-Feira (2016) werd door Harrie Lemmens vertaald als Het donderdagtribunaal (Ambo/Anthos, 2018). Het is een urgente roman over relaties, vriendschap en de heksenjacht op social media.

Michel Laub verblijft van 16 oktober tot 12 november in Passa Porta om er te werken aan een nieuwe roman.