Jan Kahanek G3 O5 Zt Rk2 E4 Unsplash

Werk je als niet-Belgische auteur ook met andere media? Heb je ervaring met literair programmamaken of heb je een expertise die buiten het klassieke literaire plaatje valt? Stel je dan kandidaat voor deze unieke residentie.

Wat houdt het in?

Vanaf 2021 verwelkomt Passa Porta buitenlandse auteurs-curatoren voor een residentieverblijf in het hart van Brussel. We zorgen voor een inspirerende en veilige omgeving zodat ze voluit kunnen experimenteren rond hun project. Als auteur-curator in residentie verblijf je voor minstens vier en maximaal acht weken in een ruim appartement, ontvang je een wekelijkse vergoeding en heb je een computer, internet en een printer ter beschikking.

Daarnaast begeleidt Passa Porta je intensief in het uitwerken van je eigen publieksmoment(en), betrekt het je in het Belgische cultuurleven en gaat het actief mee op zoek naar interessante netwerken om je project uit te diepen en een platform te geven.

We vragen je om een literair spoor achter te laten in de vorm van een creatieve tekst over je verblijf in Brussel, actief mee te werken aan programmatorische projecten en open te staan voor een ontmoeting met je publiek in België. Deze prestaties worden correct vergoed.

De kandidaatstelling voor een residentie als auteur-curator gebeurt via mail. Stuur een motivatiebrief, CV en voorstel van de activiteiten (met een link met literatuur) die je zou willen cureren naar residences@passaporta.be.