Jan Kahanek G3 O5 Zt Rk2 E4 Unsplash

Werk je als niet-Belgische auteur ook met andere media? Heb je ervaring met literair programmamaken of heb je een expertise die buiten het klassieke literaire plaatje valt? Stel je dan kandidaat voor deze unieke residentie.

Wat houdt het in?

Vanaf 2021 verwelkomt Passa Porta jaarlijks 4 buitenlandse auteurs-curatoren voor een residentieverblijf in het hart van Brussel. We zorgen voor een inspirerende en veilige omgeving zodat ze voluit kunnen experimenteren rond hun project. Als auteur-curator in residentie verblijf je voor minstens vier en maximaal acht weken in een ruim appartement, ontvang je een wekelijkse vergoeding en heb je een computer, internet en een printer ter beschikking.

Daarnaast begeleidt Passa Porta je intensief in het uitwerken van je eigen publieksmoment(en), betrekt het je in het Belgische cultuurleven en gaat het actief mee op zoek naar interessante netwerken om je project uit te diepen en een platform te geven.

We vragen je om een literair spoor achter te laten in de vorm van een creatieve tekst over je verblijf in Brussel, actief mee te werken aan programmatorische projecten en open te staan voor een ontmoeting met je publiek in België. Deze prestaties worden correct vergoed.

De kandidaatstelling voor een residentie als auteur-curator gebeurt na een open call. Voor residenties in 2021 werd de oproep gelanceerd in juli 2020. De deadline voor aanmelden was 15 september.

De oproep voor residenties in 2022 zal in de loop van 2021 uitgaan.