Pascal Verbeken © Michiel Hendryck
Uitverkocht

Locatie

Muntpunt

Categorie

Lezing

Kostprijs

VVK € 5

Taal

in het Nederlands

Sold out

Pascal Verbeken, gelauwerd journalist en een van de allerbeste literaire non-fictieschrijvers van ons land, stelt zijn boek Brutopia voor, een verrassende geschiedenis van Brussel met plannen die soms wel, soms niet gerealiseerd werden. Hij legt ze voor aan David Stevens, hoofd van de Brusselse fietsbrigade en tevens leesambassadeur voor 1 Stad, 19 Boeken. Dichter Max Greyson schuift mee aan tafel en brengt teksten uit zijn dichtbundel Et Alors. Schrijfster en journaliste Selma Franssen is gastvrouw van dienst.

Verbeken Brutopia

Dromen van en voor Brussel

Pascal Verbeken leverde met Brutopia een bijzonder actueel, ontroerend en leerrijk boek af over Grote Plannen die ooit voor Brussel gesmeed werden – en wat er vandaag van is geworden. Bij monde van utopisten en dromers, de mensen die de projecten realiseerden en de bewoners die het hebben meegemaakt, wekt Verbeken een Brusselse geschiedenis (die niet was) tot leven.

Over Pascal Verbeken

Pascal Verbeken is journalist, documentairemaker, schrijver en scenarist. Zijn werk tref je aan in onder meer De Standaard, Humo, Knack en De Morgen, Le Vif/L’Express en De Groene Amsterdammer. De Wallonië-kenner schreef onder meer Arm Wallonië, Grand Central Belge, Tranzyt Antwerpia en tv-scenario’s als 100 jaar Vooruit. Pascals boeken werden geshortlist voor de AKO Literatuurprijs, de ABN Amro-prijs voor Non-Fictie en de VPRO Bob den Uyl Prijs voor het Beste Reisboek. Met Arm Wallonië won hij de M.J. Brusseprijs voor het Beste Journalistieke Boek.

Deze activiteit maakt deel uit van 1 Stad, 19 Boeken: het zomerse leesproject van de Brusselse bibliotheken waarin 19 Brusselaars een boek uitkiezen als aanleiding, excuus en vertrekpunt om te praten, te delen en te inspireren.

In samenwerking met Muntpunt

Interessante