Apero met Jay Bernard & Sulaiman Addonia

di 14.07.2020
18:00 - 19:30
1 T3W Y4Njatfa 8 Rxvz86Am Q
Uitverkocht

Categorie

Interview, Lezing

Kostprijs

€ 7 / 5 ; reservatie verplicht - om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden zijn er slechts 20 plaatsen voor deze voorstelling.

Taal

in het Engels

Sold out

Writer-in-residence Jay Bernard en Sulaiman Addonia praten over en brengen hun werk tijdens de zomer-apéro’s van Passa Porta. Een bevlogen avond over kunst en politiek.

Welkom in ons huis!

Na een voorjaar lang teruggetrokken te (over)leven, nodigen we je deze zomer uit verder dan de wereld binnen de eigen vier muren te kijken. Heel de zomer lang kan je achter de schermen van Passa Porta bij een drankje luisteren naar openhartige gesprekken over literatuur en de wereld van vandaag.

Elke dinsdag, aan het eind van de dag, nodigen we een auteursduo uit om in een informele setting te praten over en voor te lezen uit hun werk. Dichters, slammers, roman- of non-fictieauteurs; vaste waarden en nieuwe ontdekkingen in het Belgische literaire landschap en daarbuiten nemen het woord en stellen de hedendaagse samenleving in vraag, steeds door de bril van de literatuur.

Op 14 juli spreken writer-in-residence Jay Bernard en Brussels auteur Sulaiman Addonia met elkaar over hun werk, en de poëzie en stilte waarvan die doordrongen is.

Jay Bernard

De multidisciplinaire schrijver uit Londen vatten in een paar regels is geen sinecure. In hun werk, dat multimediaal, maatschappijkritisch en queer is, rijmt Jay Bernard feitelijke geschiedenis met fictie en passeren de meest uiteenlopende onderwerpen, van burgerrechten tot seksualiteit, de revue.

Dat zie je bijvoorbeeld in hun activistische performancewerk Surge: Side A, over de ‘New Cross Massacre’, een brand in Zuid-Londen die in 1981 dertien jonge zwarte mensen het leven kostte. De brand werd vermoedelijk aangestoken maar kreeg weinig aandacht van politie en media. Bernard dook in de archieven, transformeerde het materiaal tot poëzie en laat de slachtoffers aan het woord. Een felle aanklacht tegen de horror van racistische onverschilligheid is het resultaat. Surge: Side A werd in 2018 bekroond met de prestigieuze Ted Hughes Award.

Sulaiman Addonia

Sulaiman Addonia

Sulaiman Addonia is een romanschrijver die als kind uit Eritrea vluchtte. Hij bracht zijn jongste jaren door in een Soedanees vluchtelingenkamp, en studeerde als tiener in Saoedi-Arabië. Hij belandde in Londen als niet-begeleide minderjarige, zonder enige kennis van het Engels, en studeerde er ontwikkelingssamenwerking en economie. Zijn roman Als gevolg van liefde (shortlist Commonwealth Writers’ Prize) werd in meer dan 20 talen vertaald. Addonia woont nu in Brussel, waar hij een creative writing-school voor vluchtelingen en asielzoekers startte, alsook het Asmara-Addis Literary Festival (in Exile). Silence is My Mother Tongue is zijn tweede roman.

Foto © Joshua Virasami

Binnenkort bij