Apero: Shamisa Debroey & Araki Koman

di 18.08.2020
18:00 - 19:30
Apero Default
Geannuleerd

Categorie

Illustratie, Lezing

Kostprijs

€ 7 / 5 - reservatie verplicht - om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden zijn er slechts 20 plaatsen voor deze voorstelling

Taal

in het Engels

Geannuleerd

Maatschappelijk engagement wordt verweven in het werk van Shamisa Debroey en Araki Koman, die elk op hun eigen manier – soms expliciet, soms subtiel – de wereld van vandaag in vraag stellen in hun illustraties. Op 18 augustus praten de twee illustratrices hierover, en delen ze hun werk met het publiek. Het gesprek wordt gevoerd in het Engels.

Welkom in ons huis!

Na een voorjaar lang teruggetrokken te (over)leven, nodigen we je deze zomer uit verder dan de wereld binnen de eigen vier muren te kijken. Heel de zomer lang kan je achter de schermen van Passa Porta bij een drankje luisteren naar openhartige gesprekken over literatuur en de wereld van vandaag.

Elke dinsdag, aan het eind van de dag, nodigen we een duo van literaire makers uit om in een informele setting te praten over en voor te lezen uit hun werk. Dichters, slammers, roman- of non-fictieauteurs; vaste waarden en nieuwe ontdekkingen in het Belgische literaire landschap en daarbuiten nemen het woord en stellen de hedendaagse samenleving in vraag, steeds door de bril van de literatuur.

Shamisa Debroey C Jeroen Vanneste Nb

shamisa debroey

De tekeningen van Shamisa Debroey zie je regelmatig opduiken in onder meer De Standaard, Focus Knack en De Morgen. Ook richtte ze samen met Charlotte Dumortier YumYum Zines op en draagt ze bij aan het getekend tijdschrift Aline. Haar graphic novel Verdwaald verscheen in 2013 bij De Bezige Bij. Voor het Passa Porta Festival 2019 cureerde ze twee installaties die kunst en maatschappij vervlochten.

Araki Koman

Araki Koman

Araki Koman is een Franse illustratrice die woont en werkt in Antwerpen. Haar tekeningen kenmerken zich door ruwe lijnen, organische vormen en aardkleuren en worden beïnvloed door minimalisme en slow living, visuele antropologie en haar eigen multiculturele ervaringen. Ze tekende in opdracht van onder meer Penguin Random House en The Atlantic.

Binnenkort bij