Black Box

za 30.03.2019
14:00 - 18:00
Black Box

Categorie

Illustratie, Installatie, Poëzie

Kostprijs

gratis

Taal

in het Nederlands, Frans en Engels

Heb je muizenissen waar je geen blijft mee weet, bezorgdheden waar je kop noch staart aan krijgt? Vóór de Beursschouwburg kan je ze de hele middag kwijt – in plaats van ze virtueel de wereld in te sturen. Haal de zorgen uit je hoofd en leg ze in handen van slamdichters Zadok Umoru, Esohe Weyden en Sefora Sam en tekenaars David J. McMillan, Sarah Adriaenssens en Frederik Van den Stock.

Get real

Gedaan met de gratuite uitlaatklep die de virtuele wereld is, moet illustratrice Shamisa Debroey gedacht hebben, toen ze de Black Box bedacht. De Black Box is haar antwoord op de hedendaagse tendens om onze zorgen anoniem in de virtuele wereld te dumpen.

De Box is letterlijk en figuurlijk even het donkerste kantje van Brussel: je stopt je stoutste uitspraken anoniem in een grote doos, waarin drie duo’s illustratoren en dichters ermee aan de slag gaan en een artistiek ventiel voor je bezorgdheden bieden.

Het resultaat ontdek je ’s avonds in het Beurscafé.

  • EN: 14:00 > 15:00 Zed & David J. McMillan
  • FR: 15:30 > 16:30 Sefora Sam & Frederik Van den Stock
  • NL: 17:00 > 18:00 Esohe Weyden & Sarah Adriaenssens
Zed Zadok Umoru

Zadok Umoru

Zadok Umoru – of Zed – is rapper en deel van het hiphopcollectief Soul’Art. Al van jongs af aan maakt hij muziek en schrijft hij teksten. De uit Nigeria afkomstige Mechelaar rapt in het Engels.

David J Mcmillan

David J. McMillan

David J. McMillan is een Noord-Ierse illustrator uit Bristol, in het Verenigd Koninkrijk. Zijn illustraties werden gepubliceerd in onder meer The Guardian en Wired UK. McMillans werk in twee woorden: ‘georganiseerde chaos’.

Sefora Sam

Sefora Sam

Sefora Sam is een jonge sladichteres uit Congo die schrijft in het Lingala, het Frans en het Engels. Ze laat zich in haar poëzie inspireren door muziek, emoties en eigen ervaringen. Zelf publiceerde ze Thrill of Victory.

Frederik Van Den Stock Conbekend

Frederik Van den Stock

Frederik Van den Stock is cartoonist en graphic novelist. Zijn cartoons verschenen in onder andere Knack, de Standaard en de New York Times. In 2010 publiceerde hij Ik Zien A Geire, zijn nieuwste graphic novel Buck verschijnt voorjaar 2018.

Esohe Weyden

Esohe Weyden

Esohe Weyden is een (slam)dichteres en presentatrice uit Antwerpen. In haar gedichten schetst ze op ritmische wijze haar kijk op the wereld, heden en verleden. In 2018 was ze finaliste van het Belgische Kampioenschap Slam Poetry.

Sarah Adriaensens

Sarah Adriaenssens

Illustratrice Sadrie, aka Sarah Adriaenssens, is geboren in Brazilië en woont momenteel in Antwerpen. Ze maakt poëtische, kleurrijke en uitgepuurde posters, muurtekeningen en animaties.

Passa Porta, Beursschouwburg

illustratie © coline cornélis

Binnenkort bij