Brussels City of Stories - Histoires de Café Verhalen

zo 11.07.2021
16:00 - 19:00
Histoiresdecaféverhalen photoeventsite

Categorie

Performance

Kostprijs

gratis

Programma

- Muntpunt Grand Café ( Léopoldstraat 2, 1000 Brussel): van 16u00 tot 16u45
- Monk (Sint-Katelijnestraat 42, 1000 Brussel): van 17u00 tot 17u45
- Archipel
(Kiekenmarkt 2, 1000 Brussel): van 18u00 tot 18u45


Taal

in het Nederlands en Frans

Waargebeurde verhalen, sterk als de zwartste koffie, verfrissend als een glas prik & bedwelmend als een gesofisticeerde cocktail.

Nadat we al te lang veel te weinig mochten kunnen we elkaar eindelijk weer ontmoeten. En waar beter dan op café, de illustere plek die we het langst hebben moeten missen. Op 11 juli lezen onze verhalensprokkelaars de meest memorabele caféverhalen voor op Brusselse terrassen en in iconische cafés.

Café antropologen

Van de dame die elke ochtend eenzaam haar half-en-halfje drinkt tot de uitgelaten brassers in de vooravond, van de gedistingeerde heer met de espresso tot de vriendinnen met een lunchafspraak; onze verhalensprokkelaars zagen en spraken ze allemaal, met één doel: het beste caféverhaal ontfutselen.

Schrijvers en kunstenaars Yelena Schmitz, Arno Boey, Milady Renoir, Christine Aventin en Oscar Briou gingen te werk als ware antropologen. Ze verzamelden stoere, ontroerende, verrassende maar bovenal memorabele verhalen en bewerkten die tot kleine performances die we u zomaar schenken, bij uw consumptie.

Je kan ze ontmoeten op de terrassen van de Muntpunt Grand Café, De Monk en de Archipel waar ze echte verhalen van Brusselaars terugschenken aan de stad.

Brussels City Of Stories - Histoires de Café verhalen op 5 juni 2021

Passa Porta, le 140, Muntpunt

foto's © caroline lessire

Binnenkort bij