Close reading: De Uitzichtlozen van Nicolas Mathieu

do 16.07.2020
12:30 - 13:30
Cover De Uitzichtlozen Nicolas Mathieu

Locatie


Categorie

Lezing

Kostprijs

€ 7 / 5 - reservatie verplicht - om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden zijn er slechts 20 plaatsen voor deze voorstelling

Taal

in het Nederlands

Voor onze tweede close-reading sessie lezen we met de tweetalige Brusselse auteur Aïko Solovkine De Uitzichtlozen van Nicolas Mathieu. Het boek is deze zomer deel van de leeslijst “1 stad, 19 boeken” samengesteld door Brusselse literatuurliefhebbers om de zomer mee door te komen.

Is lezen altijd een eenzame bezigheid?

Deze reeks bewijst het tegendeel. Tijdens de close reading sessies leest een moderator enkele fragmenten voor uit een werk dat hem of haar na aan het hart ligt. Het beperkte groepje van deelnemers kan vervolgens reageren op de inhoud, de verhalen of de stijl. Onder begeleiding wordt een verdiepend gesprek op gang getrokken. En omdat de actualiteit eens te meer laat zien hoe een beperkte kennis over de anderen en hun verhalen vaak tragische gevolgen heeft, vroegen we een aantal van onze partners om hun deuren voor deze reeks open te zetten. De gekozen teksten en auteurs brengen ons naar ervaringen en verhalen die machtsmechanismen helpen te duiden en er tegelijk tegenin gaan.


De Uitzichtlozen

Voor onze tweede close-reading sessie lezen we De Uitzichtlozen van Nicolas Mathieu, bekroond met de Prix Goncourt in 2018. Het boek is deze zomer deel van de leeslijst “1 stad, 19 boeken” samengesteld door Brusselse literatuurliefhebbers om de zomer mee door te komen. De uitzichtlozen is een zomers verhaal over een groepje tieners dat de zomers doorbrengt op het Franse platteland. Een boek over jeugdigheid, werkloosheid en toekomstdromen.

Portret Aïko Solovkine

De tweetalige Brusselse auteur Aïko Solovkine zal ons door middel van een selectie fragmenten laten kennismaken met deze intrigerende roman.

Binnenkort bij