De nuance van inclusiviteit

ma 30.05.2022
13:30 - 14:30
ASMARAADDIS

Locaties

Passa Porta

Categorie

Debat, Interview

Kostprijs

€15 - 30 (dagpas)

Taal

in het Engels

Wie beslist over welke verhalen gepubliceerd worden, welke verhalen gepromoot worden? Wie spreekt, wie wordt gehoord? En waarom is dat belangrijk?

Het uitnodigen van stemmen met verschillende LGBTQI+-identiteiten, garanderen van een genderevenwicht en plaats voorbehouden voor zwarte stemmen wordt nog steeds niet op een brede manier toegepast in de literatuurwereld. Iedereen streeft ernaar, maar concreet vooruitgang boeken gaat moeizaam. Dit panel bespreekt waarom veranderingen aan de top, van zowel uitgeverijen als festivals nodig zijn voor een inclusieve literatuur. In een écht inclusief literair klimaat wordt macht ook écht herverdeeld.

Met schrijfster Dalilla Hermans, podcaster Ébissé Wakjira-Rouw, en redactrice Jessica Craig.

Over het derde editie van het Asmara-Addis Literary Festival (In Exile)

Eeuwenlang werd van schrijvers en kunstenaars verwacht dat zij werkten volgens het principe dat minder meer is en dat zij zich hielden aan de kracht van subtiliteit. Hoewel dit tot grote kunst kan hebben geleid, kan het ook omgekeerd tot een verlies hebben geleid.

Het Asmara-Addis Literary Festival (In Exile) zal niet alleen onderzoeken hoe dit eruit ziet, maar zal in zijn derde editie ook een podium geven aan de andere kant van subtiliteit en terughoudendheid: uitbundigheid en luidruchtigheid.

Binnenkort bij