Dead Ladies Show #5 in Genk

do 13.10.2022
20:00 - 21:30
Dls Basis Passaporta Web 600X400 Def Colour

Locaties

Bibliotheek Genk

Categorie

muziek, performance, Lezing

Kostprijs

€10/5

Taal

in het Nederlands

Zeker in het verleden werden baanbrekende vrouwen vaak op schandelijke wijze naar het achterplan geduwd. Maar in dit literaire en muzikale programma is het dead ladies first.

Deze keer eren Gaea Schoeters, Charlotte Van den Broeck, Jeroen Olyslaegers en Catherine Vuylsteke vrouwen die schitterden tijdens hun leven, maar die vanwege hun vrouw-zijn schandelijk werden miskend of vergeten na hun dood. Voor muziek zorgen sopraan Britt Truyts, aan de piano begeleid door Lies Colman.

Auteur, bedenker en bezieler Gaea Schoeters presenteert met haar gebruikelijke schwung de deelnemers: dichter en essayist Charlotte Van den Broeck, die de Schotse kunstenaars én zussen Frances en Margaret MacDonald van ‘The Glasgow Four’ voor het voetlicht brengt. Auteur Jeroen Olyslaegers, die zijn licht laat schijnen over een weinig bekend verhaal uit het leven van de Nederlandse schrijfster Hella Haasse. En journalist en auteur Catherine Vuylsteke, die over het tragische leven van de Chinees-Taiwanese schrijfster Sanmao vertelt.

Voor, tussen en na de lezingen brengt sopraan Britt Truyts liederen van Amy Beach en Vera ‘We’ll meet again’ Lynn, aan de piano begeleid door Lies Colman.

Binnenkort bij