Ecopolis: #generationhope

zo 10.11.2019
11:00 - 18:00
Ecopolis 1020X680 01

Kostprijs

VVK € 7

Taal

in Nederlands en Engels

Ecopolis, klinkt als iets voor alternativo’s en geitenwollensokken? Think again! Deze jaarlijkse afspraak is er voor al wie belang heeft bij een duurzame toekomst. Iederéén met andere woorden, en dus ook jij. Denkers, activisten en kunstenaars uit binnen- en buitenland staan een hele middag lang samen stil bij fundamentele sociale, ecologische en economische vraagstukken over onze maatschappij.

Tekst en debat

Ook Passa Porta draagt opnieuw zijn steentje bij en geeft een schrijfopdracht aan twee jonge auteurs: Anissa Boujdaini en Youna Marette. In hun kritische teksten reflecteren ze over het thema van editie 2019: ‘Generation Hope’. Het resultaat wordt gepubliceerd en is voedingsstof voor de discussies op 10 november in het Kaaitheater.

De stem van de jongeren

Generatie Hoop houdt politici een spiegel voor en katapulteert de klimaatdiscussie naar het hart van het maatschappelijk debat. Door zich te verenigen, geen vrede te nemen met halfslachtige maatregelen en aan te dringen op krachtdadig klimaatbeleid, nemen jongeren een prominente plaats in op het politiek toneel. Hoe houden we de klimaatopwarming onder de 1,5°C? Welk beleid hebben we nodig? Ecopolis 2019 wordt een speciale editie voor en vooral mét #Generatie_Hoop, in het teken van een duurzame toekomst op een leefbare planeet.

Oikos, Kaaitheater, Passa Porta en vele andere partners.

Binnenkort bij