Flirt Flamand

do 19.05.2022
20:00 - 21:30
Slotfeest Fête de clôture

Locaties

Passa Porta

Categorie

Poëzie

Kostprijs

gratis

Taal

in het Nederlands en Frans

Maak je klaar voor een grensoverschrijvende avond vol poëzie van Flirt Flamand. Meer dan 700 deelnemers vonden de woorden in Nederlands of Frans om de leegte die Lize Spit en Thomas Gunzig creëerden in te vullen. Het auteursduo schreef de eerste en laatste zin voor de grensoverschrijvende gedichtenwedstrijd Ik Poëzie Je Graag die op 29 april werd afgesloten.

Flirt Flamand wil het liggend streepje zijn dat onze Nederlandstalige en Franstalige literatuur met elkaar verbindt. Zoals op liefde geen leeftijd staat, kent literatuur geen grenzen. Daarom organiseerde Flirt Flamand een poëziewedstrijd over taalgrenzen heen. Met de Ik poëzie je graag-wedstrijd kon elke dichter uit België creatief aan de slag met de woorden van auteurs Lize Spit en Thomas Gunzig.

liefde voor taal

Tijdens de feestelijke Flirt Flamand avond wordt de winnaar bekendgemaakt. De jury - Patrick Peeters van Literatuur Vlaanderen, Marie Noble van Foire du Livre de Bruxelles en Piet Joostens van Passa Porta – maakt een preselectie. De tien deelnemers die de shortlist halen dragen tijdens het slotfeest in Passa Porta Bookshop hun gedicht voor in de eigen taal, geflankeerd door Lize Spit en Thomas Gunzig die al twee edities lang lezers aanmoedigen om de taalgrens te overwinnen en de liefde voor taal te laten zegevieren. Tijdens het feest maken zij de winnaar bekend. Allen gaan naar huis met een vertaling in de andere landstaal. Het winnende gedicht krijgt een publicatie in het zomernummer Poëziekrant.

De presentatie is in handen van Annabelle Van Nieuwenhuyse.

Kan je er niet zijn? Volgend jaar ontmoeten we elkaar weer op flirtflamand.be, op Foire du Livre de Bruxelles, bij Passa Porta Internationaal Literatuurhuis en #overdetaalgrens.

Binnenkort bij