Frederik Willem Daem: tekens van leven

vr 27.03.2020
20:30 - 21:30
Aui Daem F 247344 C Catherine Lemblé

Categorie

Boekpresentatie, Performance

Kostprijs

gratis

Taal

in het Nederlands

Na zijn veelgeprezen verhalenbundel Zelfs de vogels vallen presenteert Frederik Willem Daem zijn roman Tekens van leven, een fonkelend boek over verslaving, onthechting en reclame dat leest als een intellectuele roes waaruit je niet snel ontnuchtert. Tekens van leven én de hoogst originele presentatie ervan bewijzen dat Daem niets aan eigenzinnigheid heeft ingeboet.

Café De Kauw

Drie jaar lang schuimde Brusselaar Frederik Willem Daem de ene na de andere kroeg af om er te schrijven tot sluitingstijd. Uit deze ervaringen en in de wonderlijke miniwerelden die cafés in de vroege uurtjes zijn, schiep hij zijn roman Tekens van leven. Het idee voor de roman is ontstaan uit een Citybook dat hij schreef voor Vlaams-Nederlands Huis deBuren. In Café De Kauw kwam alles samen. Hier zocht Daem zijn toevlucht, wachtend op wat was en wat nog komen moest, terwijl het café zijn eigen verlies verwerkte.

Niet je alledaagse boekvoorstelling

Samen met De Bezige Bij en Passa Porta stelt Frederik Willem Daem zijn eersteling voor. En hoe. Gedurende 3 dagen kan je binnentreden in het leven zo als het is in het fictieve, kleurrijke Café De Kauw (aka Bar Tropicana), naast de KVS. Op de laatste avond, vrijdag 27 maart, volgt de officiële maar vooral feestelijke boekvoorstelling:

  • 20:30
    Presentatie van de roman door auteur Frederik Willem Daem, kunstenaar Kasper Demeulemeester en uitgeefster Suzanne Holtzer.
  • 21:30
    Frederik Willem Daem luidt de laatste nacht van 'Café De Kauw' in, met doorlopend tot na middernacht artistieke interventies door Julie Cafmeyer, Nick Defour, Anemone Valcke, Prutser (live), Victor De Roo, Benjamin Opdebeeck (K-A-K), DJ Captain Starlight, Veerboot Bryan, en vele anderen!
"Naargelang de avond in café De Kauw vorderde, stommelden er almaar meer hoofden naar binnen en voor je het wist stond iedereen schouder aan schouder, heen en weer deinend met enkel de toog als boei. In de lucht vocht nevel met zweet en naast je slurpte iemand een restantje Long Island Iced Tea van tussen de smeltende ijsblokjes. Straks zou er tegen wil en dank gedanst worden, ook al kleefde de vloer al weken van het bier. "Het wordt ne lange nacht," zei Visse, "waarvan morgen niets meer overblijft."
FW Daem, uit 'Tekens van Leven'
Café De Kauw
ORG: Passa Porta, De Bezige Bij, Bar Tropicana

Binnenkort bij