Futurotheek

za 17.10.2020
12:00 - 16:00
Futurotheek
Geannuleerd

Locatie


Categorie

Lezing

Kostprijs

Gratis - reservatie via De Markten

Taal

in het Nederlands, Engels en Frans

Geannuleerd

Een wetenschapper zal je het niet snel zien doen, maar een fictieschrijver kan er zich schaamteloos aan overgeven: ongebreideld dromen en speculeren over de toekomst. Het resultaat van zijn of haar spinsels blijkt nadien soms aandoenlijk abusief, dan weer akelig accuraat. Een heden dat we een jaar geleden niet hadden kunnen inbeelden en de expo Over tijd - Du temps van De Markten in hartje Brussel zijn aanleiding genoeg om toekomstliteratuur in de kijker te zetten.

Luisteren naar een verleden toekomst

Hoe zagen schrijvers de toekomst vroeger? Welke hedendaagse realiteit spiegelden ze ons vroeger voor? In de zalen van De Markten beland je in wondere werelden, bij elkaar gedacht door de groten van de wereldliteratuur en nobele onbekenden. Is één trip naar het ongerijmde genoeg, dan blijf je voor één fragment. Krijg je echter niet genoeg van zinnenprikkelende verhalen over de toekomst, dan blijf je gewoon een hele namiddag luisteren! De line-up van de voorlezers maken we in de loop van het najaar bekend.

Lees voor uit jouw favoriete toekomstboek

Heb jij een zwak voor toekomstliteratuur, en is er één boek waar je steeds weer naar teruggrijpt? Nu is je kans om de wereld je liefde voor dat werk kundig te maken! Stuur (tot 14 oktober!) een mailtje naar info@passaporta.be. Vermeld in de onderwerpregel ‘Futurotheek’ en schrijf ons welk boek en welk stukje daaruit je zou kiezen, waarom het volgens jou zo de moeite waard is, en in welke taal je het graag wilt voorlezen. Wie weet nodigen we je vervolgens uit om die passage zelf te komen inlezen op vrijdag 16 of zaterdag 17 oktober. We maken bovendien ook een video-opname, waardoor de ‘Futurotheek’ nadien online raadpleegbaar is.

Tentoonstelling Over Tijd - Du temps

De Markten is het gemeenschapscentrum van de Brusselse vijfhoek in een prachtig pand op de Oude Graanmarkt. De organisatie bestaat 40 jaar en zet daarom de tentoonstelling Over Tijd - Du Temps op touw. Veertien beeldende kunstenaars tonen bestaand en nieuw werk dat refereert aan de notie ‘tijd’. De tentoonstelling loopt van midden september tot midden november.

ism de markten

Binnenkort bij