Ghalia Benali: Romeo & Leila

vr 14.02.2020
20:00 - 21:30
Ghalia Benali Kleur
Uitverkocht

Categorie

Lezing, Muziek

Kostprijs

VVK € 7 / 5 ; Kassa € 9 / 7

Taal

in het Engels, Frans en Arabisch

Sold out

Muziek, literatuur en liefde. Wat heeft een mens méér nodig? Als het van Ghalia Benali afhangt, niet veel. De Brussels-Tunesische zangeres en kunstenares presenteert Romeo & Leila, een poëtische vertelling met indringende tekeningen en teksten in het Engels, Frans en Arabisch. Ook muziekliefhebbers komen volop aan hun trekken: Ghalia zingt Arabische en andere liederen over mogelijke en onmogelijke liefdes, begeleid door muzikale vrienden.

Ghalia Benali, van alle kunsten thuis

Had Brussel een stem, dan is de kans groot dat het die van Ghalia Benali is. Gelaagd, passioneel en intrigerend. De Brusselse met Tunesische roots creëerde een geheel eigen sound, met flarden van het Franse chanson, soefimuziek en Indiase raga, tot flamenco, jazz en zelfs barok. In haar verbeeldingsrijke boek Romeo & Leila toont ze nu ook haar grote talent als verhalenvertelster en tekenares.

Roméo Leïla Ghalia Benali

Romeo & Leila

Ghalia Benali beschouwt haar geïllustreerde vertelling Romeo & Leila als een autobiografie. Schilderijen, sprookjesachtige teksten en gedichten in meerdere talen vertellen over de ontdekking van zichzelf, het gevecht van de liefde tegen de dood en culturele verschillen. Net zoals in haar muziek, put Benali ook voor haar grafische kunst uit verschillende tradities. In het boek vind je verwijzingen naar het middeleeuwse verluchte manuscript en de Arabische kalligrafie.

Arabische rijkdom

Deze avond komt voort uit een samenwerking tussen Passa Porta en Lagrange Points, een Brussels initiatief dat de enorme diversiteit van de Arabische cultuur en literatuur voor het voetlicht brengt. Lagrange Points is een collectief van studenten, docenten, muzikanten, schrijvers en cultuuractivisten uit verschillende landen. De groep opende al twee pop-up boekhandels in Brussel. Passa Porta steunt Lagrange Points met advies en gezamenlijke programma’s.

_


ORG. Passa Porta, Lagrange Points

Binnenkort bij