David Diop

di 08.10.2019
20:00 - 21:30
Diop C Hermance Triay
Uitverkocht

Categorie

Interview

Kostprijs

voorverkoop € 8 / 6 ; kassa € 9 / 7

Taal

in het Frans

Sold out

Elk jaar nodigt Passa Porta in de aanloop naar de Choix Goncourt de la Belgique een speciale gast uit om te praten over zijn werk en de (eventuele) invloed van literaire prijzen op zijn schrijverschap. Eregast dit jaar is David Diop. Voor Frère d’âme ontving hij de Prix Goncourt des Lycéens en verschillende buitenlandse Choix Goncourt.

Frere Dame

Een roman over de waanzin van bloedvergieten

Frère d’âme, Diops jongste boek, vertelt het verhaal van Alfa NDiaye, een Senegalese infanterist die tijdens de Eerste Wereldoorlog samen met zijn jeugdvriend Mademba Diop onder Franse vlag vecht en machteloos moet toezien hoe zijn vriend sterft. Hij valt ten prooi aan een bloedige waanzin en jaagt zelfs zijn kameraden in de loopgraven angst aan.

Frère d’âme werd genomineerd voor de Prix Goncourt, de Prix Médicis, de Prix Femina en de Prix Renaudot. In 2018 won hij de Prix Goncourt des Lycéens en verschillende buitenlandse Choix Goncourt (de Belgische prijs ging naar La vraie vie van Adeline Dieudonné).

Een enorme weerklank

David Diop gaat samen met Vanessa Herzet dieper in op hoe het boek tot stand is gekomen, hoe hij het schrijfproces heeft ervaren en wat hij vindt van de (enorme) respons. Samen met de studenten die deelnemen aan de Choix Goncourt de la Belgique 2019, bekijkt hij welke impact literaire prijzen op hem en zijn oeuvre hebben gehad.

Meer info over de Choix Goncourt de la Belgique: https://www.academiegoncourt.c...

Passa Porta, Ambassade van Frankrijk in Brussel, Agence Universitaire de la Francophonie en Europe de l’Ouest, Alliance Française de Bruxelles-Europe
Photo © Hermance Triay
logo choix goncourt de la belgique, logo ambassade de france, logo agence universiteaire de la francophonie, logo alliance française bruxelles-europe

Binnenkort bij