Met Pascal Verbeken door Molenbeek

za 04.07.2020
11:00 - 12:30
Pascal Verbeken © Michiel Hendryck
Uitverkocht

Categorie

Wandeling

Kostprijs

€ 7 / 5 - reservatie verplicht - om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden zijn er slechts 15 plaatsen voor deze wandeling.

Programma

Vertrek om 11:00 op het Ninoofseplein (aan de Ninoofsepoort). Einde voorzien om 12:30 aan metro Graaf van Vlaanderen.


Taal

in het Nederlands

Sold out

In Brutopia trekt Pascal Verbeken naar de Kanaalzone waar ooit het Brusselse strijdsocialisme verrees en recenter nog de droom van het utopische salafisme werd uitgebroed. De ideale gids voor een literaire wandeling door de stad.

Op wandel met schrijvers

Drie zaterdagvoormiddagen in juli en augustus trekken we met schrijvers de stad in en bekijken we een aantal Brusselse wijken door hun bril. We kiezen telkens voor auteurs die onlangs nog een boek publiceerden waarin de stad een prominente rol speelt. Ze nemen je een goed anderhalf uur mee naar de plaatsen waarover ze schreven, lezen korte fragmenten voor, vergelijken heden en verleden, fictie en realiteit, en vertellen je over de uitdaging om een superdiverse stad als Brussel in een boek te vatten. Een buitenkans om voor de verandering eens al wandelend kennis te maken met een boek, een auteur, en een flink stuk zomers Brussel dat je nog nooit zo had bekeken. Vergeet bij al te Belgisch weer niet je paraplu mee te nemen!

Verbeken Brutopia

Brutopia als leidraad

Pascal Verbeken, een van Belgiës allerbeste literaire non-fictieschrijvers, schreef met Brutopia een bijzonder actueel, ontroerend én leerrijk boek over Grote Plannen die ooit in Brussel ontstonden — en wat er vandaag van is geworden. In een van de hoofdstukken trekt hij naar de Kanaalzone en de oude arbeidersgemeente Molenbeek, waar ooit het Brusselse strijdsocialisme verrees en recenter nog de droom van het utopische salafisme werd uitgebroed.

I.s.m. Muntpunt – 1 Stad, 19Boeken

Over de auteur

Pascal Verbeken (1965) is auteur en scenarist. Hij schreef onder meer Arm Wallonië, Grand Central Belge, Tranzyt Antwerpia en tv-scenario’s als 100 jaar Vooruit. Zijn boeken stonden op de tiplijst van de AKO Literatuurprijs, de shortlists van de ABN Amro-prijs voor Non-Fictie en de VPRO Bob den Uyl Prijs voor het Beste Reisboek. Met Arm Wallonië won hij de M.J. Brusseprijs voor het Beste Journalistieke Boek. In Brutopia. De dromen van Brussel maakt Verbeken een ongelooflijke reis door de geschiedenis en het heden van Brussel.

I.s.m. Muntpunt – 1 Stad, 19Boeken
foto Pascal Verbeken © Michiel Hendryckx

Binnenkort bij