passa porta festival 2023

do 23.03.2023 10:00 - zo 26.03.2023 22:00
PASSA 230116 campagnebeeld mailbanner vierkant social still

Kostprijs

€35/32 (€37 voor extra steun aan united stages)

Taal

meertalig

Dit jaar vieren een honderdtal schrijvers en kunstenaars weer het feest van de literatuur in vele vormen en talen in hartje Brussel: welkom op het Passa Porta Festival!

Om de twee jaar presenteert internationaal literatuurhuis Passa Porta een nieuwe editie van zijn bekende festival, het grootste meertalige Europese literatuurevenement waar velen steeds reikhalzend naar uitkijken.

Ditmaal wordt het een bijzondere editie, want van 22 tot 24 maart zijn Passa Porta en de Stad Brussel ook gastheer van de jaarlijkse bijeenkomst van het internationale netwerk van vluchtsteden voor bedreigde schrijvers, kunstenaars en journalisten in ballingschap. Deze ICORN Network Meeting en het Passa Porta Festival van 23 tot 26 maart sluiten op elkaar aan en delen een gemeenschappelijke thematiek: ‘REFUGE’.

De vele (bij)betekenissen van dit woord — onderdak, toevlucht, ballingschap, soelaas… — vormen een bron van inspiratie voor een zestigtal programma’s op een tiental locaties in het centrum van Brussel. Auteurs, maar ook kunstenaars, muzikanten en acteurs leggen aan de hand van diverse gesprekken, lezingen en performances verbanden tussen literatuur en samenleving, tussen het boek en andere kunstvormen, en tussen literatuur uit binnen- en buitenland.

Binnenkort bij