Passa Porta openingslezing: Paul B. Preciado over liefde

za 21.09.2019
20:30 - 22:00
Paul B  Preciado Léa Crespi 1
Uitverkocht

Categorie

Interview, Lezing

Kostprijs

€ 9 / 6

Taal

Lezing in het Engels, Spaans en Frans. Interview in het Engels.

Sold out

Preciado’s denken is radicaal en veelomvattend. Hij buigt zich over kwesties als identiteit, technologie, degrowth en lichamelijkheid. Daarbij zet hij zich telkens af tegen een al te normatieve maatschappelijke orde. Preciado, die zichzelf als transman definieert, laat niemand onverschillig. De ideale gast voor een gesprek over hedendaagse liefde, een thema waar we nooit over uitgepraat raken.

Eeuwige liefde

Wat kan liefde nog betekenen in een individualistisch, gepolariseerd, gemediatiseerd, competitief, postkoloniaal en klimaat-apocalyptisch tijdperk? Wie liefde zegt, zegt vandaag haast automatisch romantiek, lichamelijke en geestelijke verlatenheid, relaties en breuken, huwelijken en kinderen. Maar wat als we voorbij die clichés kijken? Wat betekent liefde in een dominant patriarchale samenleving? Hoe kan liefde mensen steunen, bevrijden en hun leven in eigen handen doen nemen? En wat met het politieke aspect van liefde? Wanneer kan liefde het hokjesdenken overstijgen?

Love is all

Deze en andere vragen legden Passa Porta en Beursschouwburg voor aan Paul B. Preciado. Ze zijn stof voor een ongedwongen gesprek en vormen het vertrekpunt voor een nieuwe tekst, die de filosoof op 21 september om 20:30 in primeur zal voorlezen.

Dit jaar verscheen in het Frans Paul B. Preciado’s nieuwe boek Un appartement sur Uranus, met een voorwoord van Virginie Despentes. Zijn kijk op institutioneel geweld, zijn niet-aflatende oproep om allerlei normen van ons af te schudden en zijn persoonlijke levensverhaal betekenen een verrijking voor het denken over liefde. Een must voor iedereen die bereid is de platgetreden paden te verlaten. Hij wordt geïnterviewd door Tessel Veneboer.

Passa Porta, Beursschouwburg
photo © Léa Crespi

Binnenkort bij