Het woord aan de nieuwe generatie

do 16.01.2020
20:00 - 21:30
Cela1

Locatie


Categorie

Interview, Lezing

Kostprijs

gratis (via inschrijving)

Taal

in het Engels en Nederlands

Via het netwerk Connecting Emerging Literary Artists geeft Passa Porta samen met deBuren en een resem internationale partners meer dan honderd schrijvers, vertalers en literaire professionals uit heel Europa een duwtje in de rug. Ze dragen voor, dagen elkaar uit en vormen samen de stem van jong literair Europa. Na een week vol opleidingen en nieuwe indrukken, stelt een delegatie van deze nieuwe lichting zich voor het eerst aan je voor.

Connecting emerging literary artists

Sinds 2017 is Passa Porta lid van Connecting Emerging Literary Artists (CELA), een Europees netwerk dat opkomend literair talent de kans geeft hun vaardigheden aan te scherpen en een netwerk uit te bouwen. In januari geven Passa Porta en deBuren het startschot voor de tweede editie van dit intensieve ontwikkelingstraject. Jong literair talent uit Vlaanderen, Nederland, Italië, Spanje, Portugal, Roemenië, Polen, Tsjechië, Servië en Slovenië komt bijeen in het hart van Europa.

Cela Escuela 1

360° blik

Een week lang bieden vooraanstaande professionals uit heel Europa de literaire talenten via workshops en voorstellingsmomenten een 360° blik op het fascinerende wereldje van de literatuur. De talrijke ontmoetingen zijn vruchtbare grond voor nieuwe samenwerkingen en toekomstige projecten.

Jong talent voor het voetlicht

Op 16 januari is het podium voor het eerst aan de jonge talenten. Niet alleen de schrijvers en vertalers van CELA tonen hier hun kunnen. Zes startende literaire professionals stellen een creatief en uitdagend programma voor je samen. Ontdek namen die je misschien niet kent, maar later ongetwijfeld nog tegenkomt.

Org. Passa Porta, CELA, deBuren
Connecting Emerging Literary Artists (CELA) wordt mede mogelijk gemaakt door het Creative Europe programma van de Europese Unie en door het Nederlands Letterenfonds

Binnenkort bij