Proloog van het Passa Porta Festival

Vanaf donderdag 28 februari is het volledige festvalprogramma gekend. Vanaf diezelfde dag kan je al op verschillende plekken, verspreid over het hele land, kennismaken met het werk van onze festivalauteurs.
Passa Porta nodigt je graag uit om deel uit te maken van deze proloog en op die manier je eigen plaatsje in de community van Passa Porta Festivallezers te claimen. Ontdek hier waar en hoe je alvast in het festival kan duiken!


Festivalleesclubs

Heb je de meesterlijke romans van Ali Smith, Marie NDiaye, Jenny Erpenbeck of Rachida Lamrabet verslonden, en kan je er niet over zwijgen? Of zoek je gewoon een goed excuus om ze eindelijk te lezen? In de aanloop naar het grote weekend van het festival organiseert Passa Porta tal van festivalleesclubs in Brussel, Vlaanderen en Wallonië.

meer info & data >

Samen Lezen

In de bijzondere samenleesgroepen naar aanleiding van het Passa Porta Festival kan je neuzen in het werk van de festivalauteurs. Sluit aan bij een van de bestaande samenleesgroepen om het werk in meerdere sessies te ontdekken, of neem deel aan een eenmalige samenleesgroep in een bibliotheek in je buurt.

meer info & data >

Uitgelezen

Uitgelezen, het live boekenprogramma voor en door lezers, organiseert op 19.3 in de Vooruit in Gent een speciale editie rond het Passa Porta Festival. Jos Geysels, Anna Luyten, Assita Kanko en Marc Didden zetten in het luik ‘Boeken op Tafel’ een boom op over drie recente publicaties van festivalauteurs.

meer info & data >

pEAUésie

Wees voorzichtig waar je op regenachtige dagen in Brussel je voeten neerzet. Je kan er uitglijden, maar evengoed op poëzie stappen! In maart worden de straten van de Dansaertwijk bezaaid met citaten van festivalauteurs. Zoek en geef je ogen de kost, want na maart zullen ze verdwijnen, voorgoed weggespoeld.

meer info & data >

Six Word Story wedstrijd

In aanloop naar het Passa Porta Festival kan iedereen zich wagen aan een eigen stukje literatuur. Verhalen zijn waar mensen zijn. En ook woorden zijn waar mensen zijn. Je hebt er niet veel nodig om iets te vertellen. Welke wereld creëer jij met zes woorden?

meer info >

Creative Writing Workshops

Drie jonge Europese auteurs die via het CELA-poject hun talenten aanscherpten, delen hun kennis tijdens 4 workshops in Muntpunt op 29 maart. Kom jij er ook iets van opsteken? Opgepast, de workshops gaan door in het Engels !

meer info & data >