Niña Weijers stelt 'Kamers Antikamers' voor

dim. 15.09.2019
11:30 - 13:00
Nina Weijers C Annaleen Louwes 1

Catégorie

Présentation

Prix

gratis

Langue

in het Nederlands

Met haar debuutroman De consequenties liep Niña Weijers meteen in de kijker. Lovende recensies, nominaties en bekroningen waren haar deel. Vijf jaar later is het tijd voor een tweede roman. Met recensent en journalist Dirk Leyman spreekt de Nederlandse over Kamers Antikamers, een boek over de poreuze grenzen tussen herinnerde, verzonnen en mogelijke levens; over de keuzes die je maakt, en niet maakt; over liefde en vriendschap, en de manieren waarop mensen elkaar vinden en verliezen.

Duizelingwekkende (on)werkelijkheid

Een vrouw woont op de bovenste verdieping van een rijzig, laat negentiende-eeuws pand aan een stadspark. Ooit woonde er een kunstschilder die melancholische stadsgezichten maakte en artistieke vrienden ontving in zijn atelier. Nu schrijft de vrouw er een boek. Onder haar vingers beginnen verleden, heden en toekomst over elkaar heen te buitelen. De werkelijkheid blijkt een veelvoud, en zijzelf ook – zeker wanneer ze opduikt als personage in de roman van haar goede vriendin M, die haar misschien wel of misschien niet zal laten leven.

Over Niña Weijers

Niña Weijers is geboren in Nijmegen in 1987. Ze verzorgt een online column, schrijft recensies voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij het cultureel tijdschrift De Gids. In 2010 won Weijers de Juryprijs van Write Now, een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen 15 en 24. Vier jaar later leverde Weijers haar eerste roman af, De consequenties. Het werk werd genomineerd voor de Bronzen Uil, won de Anton Wachterprijs en haalde de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de Gouden Boekenuil.

Je moet onder ogen zien dat je brokken maakt, dat je af en toe een spoor van vernieling aanricht. Je doet mensen pijn onderweg. Daar moet je eerlijk over zijn. Het leven verloopt nu eenmaal niet volgens uitgetekende paadjes. Toch is de waarheid dat inzake de liefde mensen helemaal niet zo goed kunnen omgaan met al te veel vrijheid.
Niña Weijers in De Morgen

Een zondagse matinee presentatie in Passa Porta Bookshop.

Passa Porta Bookshop, Atlas Contact, VBK België
Photo © Annaleen-Louwes

Bientôt à