Ontmoet Tjitske Jansen & Joke van Leeuwen

ven. 09.07.2021
20:00 - 21:30
Jansen vanleeuwen color

Lieux

Passa Porta

Catégorie

Présentation, Interview

Prix

7/5 € (9 € soutien à United Stages)

Réduction

Le tarif préférentiel pour 2020 – 2021 accorde une réduction de 2 € pour les personnes pour qui cela fait une différence.

Langue

en néerlandais

Joke van Leeuwen en Tjitske Jansen gaan met elkaar in gesprek. Over hun werk, over hun voorbeelden, over hun schrijven. Een ontmoeting tussen twee schrijvers, zonder interviewer of moderator. Eenvoud met inhoud, als het kan buiten op ons terras, als het moet in de boekhandel.

Zowel Joke van Leeuwen als Tjitske Jansen publiceerden recent nieuw werk. In Mijn leven als mens van Joke van Leeuwen blikt de overleden achttienjarige Dinka vanuit het hiernamaals terug op haar jonge leven. In Iedereen moet ergens zijn blikt Tjitske Jansen terug op haar eigen jonge leven. In beide werken gaan humor en hartzeer samen, spelen hechten en loslaten een grote rol. Ook delen deze schrijvers het talent voor verwondering. Er is vast meer, en dat komen we graag samen met u te weten.

over de auteurs

Joke van Leeuwen (1952) schrijft romans, poëzie en kinderboeken, ze tekent en treedt op. Haar werk is veelvuldig vertaald en bekroond. Ze werd geboren in Den Haag, verhuisde op haar dertiende met het ouderlijk gezin naar Brussel, en woonde onder meer in Amsterdam en Maastricht. Momenteel woont ze in Antwerpen. Haar meest recente romans zijn ‘Feest van het begin’ (AKO Literatuurprijs), ‘De onervarenen’ (shortlist Librisprijs) en ‘Hier’ (longlist Bookspotprijs en Librisprijs). In maart 2021 verscheen haar nieuwe roman ‘Mijn leven als mens’.

Tjitske Jansen (1971) combineert in wat ze schrijft als vanzelf poëzie, proza en theater. Al vanaf haar vroegste bundels, Het moest maar eens gaan sneeuwen en Koerikoeloem, treedt ze veel op en geeft ze met grote inzet les over schrijven, poëzie en performance aan middelbare scholieren. Haar werk werd genomineerd voor De Bronzen Uil en bekroond met de Anna Bijns Prijs. In maart 2021 verscheen haar nieuwe bundel ‘Iedereen moet ergens zijn.’

Bientôt à