Soirée Surréaliste met Wide Vercnocke en Vincent Van Meenen

Werk mee aan een serie nieuwe en unieke surrealistische posters voor Brussel.
De Schaarbeekse galerij, boekhandel en ontmoetingsplaats Grafik organiseert samen met enkele Brusselse partners vier “Soirées Surréalistes”, geïnspireerd op de surrealistische salons van weleer. Acht kunstenaars zullen schetsen en ideeën verzamelen om een reeks op Brussel geïnspireerde en geengageerde posters te ontwerpen. Op 25 november is Passa Porta de partner en kan je samen met schrijver Vincent Van Meenen en tekenaar Wide Vercnocke meewerken aan literair geïnspireerde surrealistische posters.
Lord Byron
Cocktailbar en staminee Lord Byron wordt op maandag 25 november het decor van een surrealistische bijeenkomst met artistieke pretentie. Schrijver Vincent Van Meenen en tekenaar Wide Vercnocke slaan de handen in elkaar voor een “Soirée Surréaliste” waarbij ze jouw hulp nodig hebben.
Van de geschiedenis naar de praktijk
De avond zal starten met een korte historische inleiding over het surrealisme en een voorstelling van de kunstenaars. Daarna gaan we samen aan de slag met literaire en artistieke technieken in een Think, Drink & Drawsessie die uitmondt in ideeën en schetsen voor nieuwe Brusselse en geëngageerde posters die volgend jaar in het straatbeeld zullen verschijnen.
Doe mee
Hou je van tekenen, of heb je gewoon goede ideeën die zich niet altijd laten vastbinden of begrenzen door de realiteit? Dan kunnen we je gebruiken op deze Soirée Surréaliste. Schrijf je nu in en wie weet kom je het ontwerp waaraan je meewerkte volgend jaar tegen op straat.
Foto's: Wide Vercnocke © Sophie Soukias, Vincent Van Meenen © Johan Jaciobs
Bientôt à

Het debuut van Lieselot Mariën
Passa Porta en uitgeverij Das Mag presenteren Als de dieren, het debuut van schrijver en audiomaker Lieselot Mariën.

Meet the author: Caryl Phillips
Le célèbre écrivain britannique Caryl Phillips sera à Passa Porta pour discuter de son nouveau roman Another Man in the Street.

Adèle Yon : "Mon vrai nom est Elisabeth"
Chercheuse en cinéma, Adèle Yon poursuit dans Mon vrai nom est Elisabeth une enquête familiale sur la psychiatrie à travers le destin de son arrière-grand-mère Betty, diagnostiquée schizophrène, internée et lobotomisée dans les années 50. La comédienne Selma Alaoui fera une lecture de ce livre puissant, qui en est à sa dixième réédition.