1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 

agenda

ouverture
di 25.09.2012 | 20:00
€ 5 / 4
passa porta
FR / NL

alain mabanckou

Het literaire seizoen in Passa Porta start ieder jaar met een Passa Porta Lezing door een auteur met internationale faam. Ditmaal valt de eer te beurt aan de Congolese dichter en schrijver Alain Mabanckou.

Mabanckou (1966) geboren in Congo-Brazzaville (Frans Congo) woont in de VS, waar hij doceert aan de universiteit van Michigan. Hij schreef zes dichtbundels en vijf romans. Voor zijn eerste roman kreeg hij in 1999 de Prix Litteraire de l'Afrique Noire. Zijn roman Verre cassé werd bekroond met de Prix des Cinq Continents de la Francophonie.

Interview: Laurence Ghigny

Beknopte bibliografie
1998 : Bleu-Blanc-Rouge, Présence Africaine
2001 : Et Dieu seul sait comment je dors, Présence Africaine
2002 : Les Petits-fils nègres de Vercingétorix, Serpent à Plumes
2003 : African Psycho, Serpent à Plumes
2005 : Verre cassé, Seuil
2006 : Mémoires de porc-épic, Seuil
2009 : Black Bazar, Seuil
2010 : Demain j'aurai vingt ans, Gallimard

De pers over Alain Mabanckou

‘Much of the writing from Africa (or at least most of the stuff we get to see) is of an earnest or grim character, and it makes a pleasant change to encounter a writer who isn't afraid of a laugh - even if his work is destined for the syllabuses of post-colonial literature courses.' - The Guardian over Verre cassé

Meer informatie:
www.alainmabanckou.net

ORG. Passa Porta, Het beschrijf, Entrez Lire, Shahrazad - EU Culture programme

Bookmark and Share