Mikhail Pavstyuk 8436 Unsplash

Je bent een schrijver, maar je mist de tijd en ruimte om je project in alle rust uit te werken. Onze schrijversresidenties komen aan je noden tegemoet.

Onze verschillende residenties en werkplekken vind je onderaan deze pagina.

Als internationaal literatuurhuis zijn we er om de creatie van literatuur te stimuleren. Daarom organiseren we residenties, voor auteurs en vertalers uit binnen- en buitenland, al sinds de oprichting van Passa Porta in 2004.

Neem een kijkje op deze pagina om te zien wie we al eerder te gast hadden als writer-in-residence.

Materiële ondersteuning

Als buitenlandse schrijver in residentie bij Passa Porta maak je minstens vier en maximaal acht weken gebruik van een comfortabel en rustig appartement in de Dansaertstraat.

Voor Belgische auteurs voorzien we eveneens schrijfplekken in eigen land. Samen met internationale partners organiseren we bovendien schrijfresidenties voor Vlaamse auteurs in het buitenland.

Inhoudelijke ondersteuning

Naast de materiële ondersteuning zijn er ook vele immateriële voordelen. Je komt in contact met diverse partners van Passa Porta — uitgevers, vertalers, boekhandels, programmamakers, enz. —, en kunt vaak ook de dialoog aangaan met nieuwe lezers.

Passa Porta hecht een groot belang aan deze combinatie van materiële en inhoudelijke steun, en heeft daartoe met Literatuur Vlaanderen een charter voor kwalitatieve literaire residenties uitgewerkt. Meer info hierover vind je hier.

Werkplek

Je bent een literaire maker en zoekt een rustige en comfortabele werkplek waar je je kan afzonderen van de buitenwereld? Dan ben je bij Passa Porta aan het juiste adres. Met de Passa Porta Studio stellen we in hartje Brussel een werkruimte ter beschikking.