Mikhail Pavstyuk 8436 Unsplash

Je bent een schrijver, maar je mist de tijd en ruimte om je project in alle rust uit te werken. Onze schrijversresidenties komen helemaal aan je noden tegemoet!

Onze verschillende residenties en werkplekken vind je onderaan deze pagina!

Als internationaal literatuurhuis zijn we er om de creatie van literatuur te stimuleren. Daarom organiseren we residenties, voor auteurs, vertalers en auteurs-curatoren uit binnen- en buitenland, al sinds de oprichting van Passa Porta in 2004.

Materiële ondersteuning

Als buitenlandse schrijver in residentie bij Passa Porta maak je minstens vier en maximaal acht weken gebruik van een comfortabel en rustig appartement op de Dansaertstraat.

Voor Belgische auteurs voorzien we eveneens kies uitgekozen schrijfplekken in ons land, in Brussel en Ingooigem. Samen met internationale partners organiseren we bovendien schrijfresidenties voor Vlaamse auteurs in het buitenland.

Inhoudelijke ondersteuning

Naast de materiële ondersteuning zijn er ook vele immateriële voordelen. Je komt in contact met de vele internationale partners van Passa Porta — uitgevers, vertalers, boekhandels, programmatoren, enz. —, je ontwikkelt een nieuw publiek waar je via schrijfopdrachten mee in dialoog gaat.

Passa Porta hecht een groot belang aan deze combinatie van materiële en inhoudelijke steun, en heeft daartoe met Literatuur Vlaanderen een charter voor kwalitatieve literaire residenties uitgewerkt. Meer info hierover vind je hier.

Werkplek

Je bent schrijver en zoekt een rustige en comfortabele werkplek, waar je je volledig kan afzonderen van de buitenwereld? Dan ben je bij Passa Porta letterlijk aan het juiste adres. Wij stellen in hartje Brussel een werkruimte ter beschikking van auteurs: Passa Porta Studio.