Over Passa Porta

Internationaal literatuurhuis Passa Porta is een unieke en meertalige ontmoetingsplek in hartje Brussel voor iedereen die nieuwsgierig is naar ideeën, teksten en verhalen. Lezers komen bij Passa Porta samen met geliefde schrijvers uit binnen- en buitenland en ontdekken er nieuw talent. Auteurs en vertalers krijgen er een podium of een werkplek. En elke twee jaar viert het Passa Porta Festival Brussel als literatuurstad met de komst van honderd schrijvers en kunstenaars uit de hele wereld.

passer la porte

Passa Porta: de naam is een uitnodiging om in het literatuurhuis binnen te stappen, ‘passer la porte’. Maar meer nog verwijst het naar paspoort.

Passa Porta wil toegang geven tot de wereldliteratuur. Een Nederlandstalige en een Franstalige literaire organisatie werken hiervoor samen, en een onafhankelijke boekhandel, Passa Porta Bookshop.

Op maat van Brussel

Brussel is een weerbarstige stad met 181 nationaliteiten en evenveel dagen regen per jaar. Een stad waar zowat alle talen van de wereld ergens worden gesproken. Een stad met meer dan één miljoen inwoners en minstens evenveel verhalen.

Verhalen en ruimte

Die verhalen, en de mogelijke vormen om ze in te vertellen, horen thuis in Passa Porta. Naast auteurs, vertalers, kunstenaars vind je er steeds ook ruimte om te vertragen, de tijd te nemen om na te denken. En misschien wel tot nieuwe verhalen te komen.

Welkom in Passa Porta!

Foto's © Benjamin Boar en Mirjam Devriendt