PPF21 VISUEL SANSDATE

Het Passa Porta Festival is hét rendez-vous voor liefhebbers van literatuur in alle vormen en gedaanten! Voor haar achtste editie van 21 tot en met 28 maart, krijgt het festival een aan de covidpandemie aangepaste formule.

Op het programma: literair plezier

Elke twee jaar haalt Passa Porta een honderdtal internationale schrijvers, denkers en kunstenaars naar Brussel. Ze komen uit alle uithoeken van de wereld en spreken de meest uiteenlopende talen. In het hart van onze hoofdstad getuigen ze van hun liefde voor het geschreven woord, laten hun licht schijnen over ontwikkelingen in de wereld en brengen een ode aan de beste literatuur uit binnen- en buitenland.

Ppf19 Boekenmarkt © Martine Dewil Rho K 4

In maart maken de schrijvers, zowel gevestigde namen als jong talent, hun opwachting in de vele cultuurhuizen van de stad (waaronder BOZAR, de KVS, Beursschouwburg, la Bellone, de AB en Cinema Palace). Maar ook op meer verrassende plaatsen, zoals winkels, café’s of zelfs gewoon op straat. In 2021 krijgt het literaire evenement een aan de covidpandemie aangepaste formule: een volwaardig festival met een uitgekiend digitaal programma én klaar om — als dat weer mag — live publiek in de zalen te verwelkomen.

Hoogmis van de literatuur in het hart van Europa

Het Passa Porta Festival, dat is een kies geplande reeks ontmoetingen en uitwisselingen met schrijvers, voordrachten, performances, debatten en avontuurlijke kruisbestuivingen tussen literatuur en andere kunstvormen. Wat de activiteiten verbindt? Stuk voor stuk geven ze je food for thought.

Ppf19 First Time Reader© Els De Nil Rho K 11

Het tweejaarlijkse festival is ontstaan uit de rotsvaste overtuiging dat literatuur essentieel is in de samenleving en uit de goesting om goede literatuur met zo veel mogelijk mensen te delen.

Op het Passa Porta Festival, het enige meertalige literaire evenement van deze schaal in Europa, vind je dan ook voor elk wat wils. Zowat alle genres komen aan bod.

De voorbije edities maakten onder anderen Russell Banks, Julian Barnes, A.S. Byatt, Jonathan Coe, Fatou Diome, Reni Eddo-Lodge, Richard Ford, Nancy Huston, Karl Ove Knausgaard, Ian Mc Ewan, Erwin Mortier, Harry Mulisch, Cees Nooteboom, Connie Palmen, Orhan Pamuk, Boualem Sansal, Ali Smith, Olga Tokarzcuk, en Juan Gabriel Vasquez hun opwachting op het festival!

Bekijk de volledige programmatie van vorige edities van het festival hieronder :

Foto's © Chantal Moens, Cathérine Antoine, Benjamin Boar, Michel Petillo, Almudena Grandes, Nathalie Holland, Annick Baudri Rhok