1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 

agenda

soirée composée
do 07.12.2017 | 20:00 > 00:00
€ 9
AB Club
NL

debutantenbal

Uit de vele tientallen literaire debuten die er jaarlijks verschijnen maakt Passa Porta een selectie. In onze balzaal schittert de lichting 2017 als een kroonluchter met vele armen, een enkel duister licht niet te na gesproken. Debutanten stellen hun eerste boek aan u voor en vertellen over die allereerste keer. Voor de tweede editie van het debutantenbal strijken we neer in de AB Club. Wij leveren de letteren, zij de muziek. Want na de auteursgesprekken maken we plaats op de dansvloer en aan de bar.

Tickets via de AB

7 debutanten leiden de dans:

                                       

Astrid Haerens (1989) woont in Brussel. Ze studeerde Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en schrijft zowel proza als poëzie. Haar werk verscheen onder meer in De Gids, Het Liegend Konijn, Poëziekrant en DW B. Daarnaast treedt ze af en toe op als performer en werkt ze als freelance theater- en schrijfdocent voor onder andere Jeugd & Poëzie. Stadspanters is haar debuutroman.

                                       

Sanne Huysmans (1988) studeerde politieke wetenschappen en later filosofie, opleidingen die haar natuurlijke belangstelling voor de gemeenschap en de gemeenschappelijkheid van dingen voedden. Rafelen is haar debuutroman. Ze is schrijver-muzikant met een voorliefde voor liefde en hun teksten, maar gefascineerd door de energie van vrije improvisatie.

                                       

Patricia Jozef (1975) studeerde schilderkunst in Gent en filosofie in Brussel en Amsterdam. Zowel in het schilderen als in de filosofie zocht ze verhalen. Nu geeft ze les aan migranten en ziet dagelijks uiteenlopende levens passeren. Glorie is haar debuutroman.

                                       

Lenny Peeters (1975) is een prijswinnend schrijfster van korte verhalen uit Antwerpen. In 2008 won ze met ‘Familiegevoel’ de Flits Fictie-wedstrijd van Club Propaganda, en in 2010 met ‘Nanoseconde’ de verhalenwedstrijd van Uitgeverij Contact. Dochter is haar debuutroman (bij uitgeverij Prometheus).

                                       

Hannah Roels (1984) is geboren in Brugge, studeerde Romaanse talen en literatuurwetenschappen, gaf een paar jaar Frans aan migranten, volgde het schrijfatelier van Els Moors en werkt nu in de Brusselse boekhandel Passa Porta. Er verschijnt werk van Hannah in De Gids. Het portret is haar debuutroman.

                                        

Aya Sabi (1995) woont in Vlaanderen en studeert Biomedische Wetenschappen in Maastricht. Ze blogt tweewekelijks voor deredactie.be, is columnist voor NTGent Magazine en geniet op jonge leeftijd al een stevige live-reputatie. Sabi schrijft over recht en onrecht, leven en dood, kunst en cultuur, ver en dichtbij, oorlog en vrede. Verkruimeld land is haar debuutroman.

                                        

Sytske van Koeveringe (1988) is in 2014 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie richting beeld en taal. Haar werk is onder andere te zien op de Fusie, De Gids, Hard//hoofd, MisterMotley, Das Magazin. Ze zat bij de eerste lichting van Slow Writing Lab van het Letterenfonds. En ze woont en werkt in Amsterdam. Ze debuteert met Het is maandag vandaag.

Het Debutantenbal heeft ook 2 mannen te gast die terugblikken op hun debutantenervaringen:

                                        

Vincent Van Meenen, debutant uit de lichting 2016, brengt een inleidende tekst over zijn jaar als debutant. Vincent won in 2012  WriteNow!, de grootste schrijfwedstrijd van het Nederlandse taalgebied. Hij verbleef nadien in Athene, waar hij theater maakt met bootvluchtelingen en andere migranten en publiceerde in 2016 zijn debuutroman Licht en geluid. In oktober 2017 verscheen zijn tweede roman Tuin.

                                        

Herman Brusselmans is de ‘debutant van toen’. Hij werd dit jaar 60 en publiceerde zijn 75ste boek. Passa Porta vroeg hem een tekst te brengen over zijn eerste stappen in de literaire wereld.

De presentatie van Het Debutantenbal is in goede handen bij VRT journaliste Annemie Tweepenninckx.

ORG. Passa Porta, AB

Bookmark and Share