Boekpresentatie: Bregje Hofstede

Thu 25.10.2018
20:00 - 21:30
Dm Bregje Hofstede Event Banner 02

Location


Category

Book presentation, Interview, Lecture, Music

Price

pre-sale: €7/5 at the door: €9/7

Language

in Dutch

Amper 30 is ze, en met Drift is Bregje Hofstede reeds toe aan haar derde boek. Eerder werd de schrijfster voor haar debuut De hemel boven Parijs genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, de Anton Wachterprijs én de Gouden Boekenuil. Vervolgens deed Hofstede in de essaybundel De herontdekking van het lichaam een boekje open over haar burn-out, en in de roman Drift mijmert ze over een liefde en leven van weleer.

Tijdens de boekpresentatie van Drift klimmen Lize Spit, Bent Van Looy, Frederik Willem Daem en Wide Vercnocke mee op het podium.

Bregje Hofstede, schrijfster in steile opmars

Met studies kunstgeschiedenis en Frans achter de kiezen, in Utrecht, Parijs en Berlijn, stond het in de sterren geschreven dat Bregje Hofstede (1988) iets zou doen met taal en cultuur. Eerst koos ze voor het pad van de journalistiek, als medewerksters bij De Correspondent en andere kranten.

Hofstede Bregje C Willemieke Kars 2

In 2014 begaf ze zich op het terrein van de literatuur, toen haar debuut De hemel boven Parijs verscheen. Deze roman over angsten en verlangens in werk en liefde leverde Hofstede nominaties op voor drie prestigieuze prijzen en werd vertaald naar het Duits en Deens. Twee jaar later publiceerde Hofstede de essaybundel De herontdekking van het lichaam.

Daarin onderwerpt ze de al te vaak voorkomende breuk tussen geest en lichaam aan een onderzoek en doet ze haar relaas over haar burn-out.

Drift

Op een winternacht verlaat een jonge vrouw haar huis met in haar rugtas een decennium aan dagboeken. Met haar archieven op haar rug zwerft ze door Brussel en probeert ze te begrijpen wat ze achterlaat: de jeugdliefde die haar man werd – en een vrouw waarin ze zichzelf niet langer terugvindt.

Terwijl ze zwerft van hotel naar steeds goedkoper hotel, vraagt ze zich af wat er overblijft van een liefde die voorbij is. Want terwijl de twee geliefden van elkaar weg drijven, doen hun herinneringen dat ook. Tussen de kaften zoekt ze ook naar het meisje in panterkostuum dat ze ooit was, en dat ze met elke dagboekbladzijde verder wegstreepte. Wat verlies je als je opgroeit en nog maar één rol mag spelen?

Bregje laat dit verhaal over een liefde die voorbij is ontspinnen in Brussel. Maar waarom koos ze zo vastbesloten voor onze hoofdstad? Hoe verhoudt Brussel zich tot Bregje als schrijfster, tot de twijfel van haar hoofdpersonage, tot haar zoektocht naar identiteit? En waarom vormt deze stad een ideale metafoor voor het leven in beweging, in chaos?

Samen met Lize Spit, Bent van Looy (live), Frederik Willem Daem en Wide Vercnocke praat Bregje Hofstede op deze boekpresentatie over Brussel als plaats voor verhalen, fragmentatie, passie, verandering, twijfel en nog zoveel meer.

ORG: Passa Porta, Das Mag

Foto©Willemieke Kars

Coming soon at