Dead Ladies Show #11 in Brussel

ven. 15.03.2024
20:30 - 22:30
Dls Basis Passaporta Web 600X400 Def Colour

Catégorie

musique, performance, lecture

Prix

préventes : 13 / 10 € (15 € soutien à united stages) - à la caisse : 15 / 12 € (17 € soutien à foyer asbl) - 1 boisson incluse

réduction

le tarif préférentiel accorde une réduction de 3 € pour les personnes pour qui cela fait une différence.

Langue

en néerlandais

Dead Ladies Show


Auteur Gaea Schoeters en Passa Porta produceren met de Belgische versie van de Dead Ladies Show een reeks sprankelende cafés chantants over opmerkelijke vrouwen uit het verleden die blijvende bewondering verdienen. Elke Dead Ladies Show is te zien in Brussel en gaat op tournee in Vlaanderen.

Voir toute la série

Gaea Schoeters zal zoals altijd de dans met veel gevoel voor ritme leiden. Deze keer nodigde ze auteur Rachida Lamrabet uit die ons zal voorstellen aan de Marokkaanse dichteres en activiste Saida Menehbi. Auteur Anneleen Van Offel heeft het over de Litouwse archeologe Marija Gimbutas, en aan de hand van boekhandelaar Steven Van Ammel reizen we naar Parijs en bezoeken we de legendarische boekhandel Shakespeare & Company van Sylvia Beach. Sopraan Johanna Zimmer brengt samen met pianist Lies Colman muziek van Denise Tolkowsky en Irish Keening Songs.

over de gasten

Anneleen Van Offel (1991) is een schrijver die vertrekt vanuit het onderzoek, de reis, de ontmoeting. Voor haar debuutroman Hier is alles veilig reisde ze vier keer langdurig naar Israël en Palestina, waar ze in gesprek ging met soldaten en hun familie. Hun verhalen gebruikte ze als grondstof voor de roman. In 2024 verschijnt haar tweede boek, De stem van Sulina, waarin ze langs de Donau reist van bron tot monding en een verhaal vertelt over watergeesten en moederschap.

Rachida Lamrabet (1970) is naast schrijfster ook juriste. Met haar roman Vrouwland won ze in 2008 de prijs van het beste debuut. In 2008 verscheen haar verhalenbundel Een kind van god die in januari 2009 de Nederlandse BNG Nieuwe literatuurprijs kreeg. In september 2018 verscheen haar laatste roman Vertel het iemand. Voor deze roman ontving zij in 2019 zowel de Cultuurprijs van de KU Leuven als de Ultima der Letteren van de Vlaamse Gemeenschap.
Momenteel is zij praktijkassistente mensenrechten aan de faculteit rechten van de universiteit Gent en docente aan Odisee en Sint Lucas Hogescholen.

Steven Van Ammel (1976) heeft een ruime staat van dienst in het boekenvak. De voorbije vijfentwintig jaar werkte hij bij grote ketens, communistische uitgeverijen en onafhankelijke boekhandels. Als hij het niet te druk heeft met stukjes schrijven voor De Standaard werkt hij een boek met als werktitel 'De liefhebber. Over bibliomanie en andere ondeugden.'

Gaea Schoeters (1976) schrijft romans, theaterteksten en operalibretto's. Soms (en stiekem) waagt ze zich aan poëzie. Recent verschenen van haar de veelgeprezen roman Trofee en het prentenboek (N)Iets, dat ze samen met Gerda Dendooven maakte.

Pianiste Lies Colman (1978) houdt van uitdagingen, academisch en artistiek. Ze speelt solistisch, als kamermuzikante en liedpianiste, performt, onderzoekt, doceert en bedenkt. Het liefst beweegt ze zich op de grens tussen klassiek en hedendaags, tussen muziek en andere disciplines, tussen kunst en sociale wetenschap, zowel op als naast het podium.

De Duitse sopraan Johanna Zimmer is een veel gevraagde vertolkster van hedendaagse muziek, liedkunst en oratoria. Ze was o.a. te horen in de opera’s van Berlijn, Oslo en Antwerpen, en in concerten van Wenen tot Canada en China. In België kunnen we haar kennen van Annelies Van Parys’ opera Private View en van de muziektheaterproductie An Archive of Love, beide met Neuen Vocalsolisten Stuttgart.

Org. Passa Porta

foto Rachida Lamrabet © Koen Broos, Lies Colman  © Patrick de Corte