Dead Ladies Show #11 in Oostende

ven. 10.05.2024
20:00 - 22:00
Dls Basis Passaporta Web 600X400 Def Colour

Lieu

KAAP/Vrijstaat_O.

Catégorie

musique, performance, lecture

Prix

préventes 12 € | le soir même : 15€

Langue

en néerlandais

Dead Ladies Show


Auteur Gaea Schoeters en Passa Porta produceren met de Belgische versie van de Dead Ladies Show een reeks sprankelende cafés chantants over opmerkelijke vrouwen uit het verleden die blijvende bewondering verdienen. Elke Dead Ladies Show is te zien in Brussel en gaat op tournee in Vlaanderen.

Voir toute la série

Gaea Schoeters zal zoals altijd de dans met veel gevoel voor ritme leiden. Deze keer nodigde ze auteur Rachida Lamrabet uit die ons zal voorstellen aan de Marokkaanse dichteres en activiste Saida Menehbi. Auteur Anneleen Van Offel heeft het over de Litouwse archeologe Marija Gimbutas, en aan de hand van boekhandelaar Steven Van Ammel reizen we naar Parijs en bezoeken we de legendarische boekhandel Shakespeare & Company van Sylvia Beach. Sopraan Lieselot De Wilde brengt samen met pianist Lies Colman muziek van Denise Tolkowsky en Irish Keening Songs.

over de gasten

Anneleen Van Offel (1991) is een schrijver die vertrekt vanuit het onderzoek, de reis, de ontmoeting. Voor haar debuutroman Hier is alles veilig reisde ze vier keer langdurig naar Israël en Palestina, waar ze in gesprek ging met soldaten en hun familie. Hun verhalen gebruikte ze als grondstof voor de roman. In 2024 verschijnt haar tweede boek, De stem van Sulina, waarin ze langs de Donau reist van bron tot monding en een verhaal vertelt over watergeesten en moederschap.

Rachida Lamrabet (1970) is naast schrijfster ook juriste. Met haar roman Vrouwland won ze in 2008 de prijs van het beste debuut. In 2008 verscheen haar verhalenbundel Een kind van god die in januari 2009 de Nederlandse BNG Nieuwe literatuurprijs kreeg. In september 2018 verscheen haar laatste roman Vertel het iemand. Voor deze roman ontving zij in 2019 zowel de Cultuurprijs van de KU Leuven als de Ultima der Letteren van de Vlaamse Gemeenschap.
Momenteel is zij praktijkassistente mensenrechten aan de faculteit rechten van de universiteit Gent en docente aan Odisee en Sint Lucas Hogescholen.

Steven Van Ammel (1976) heeft een ruime staat van dienst in het boekenvak. De voorbije vijfentwintig jaar werkte hij bij grote ketens, communistische uitgeverijen en onafhankelijke boekhandels. Als hij het niet te druk heeft met stukjes schrijven voor De Standaard werkt hij een boek met als werktitel 'De liefhebber. Over bibliomanie en andere ondeugden.'

Gaea Schoeters (1976) schrijft romans, theaterteksten en operalibretto's. Soms (en stiekem) waagt ze zich aan poëzie. Recent verschenen van haar de veelgeprezen roman Trofee en het prentenboek (N)Iets, dat ze samen met Gerda Dendooven maakte.

Pianiste Lies Colman (1978) houdt van uitdagingen, academisch en artistiek. Ze speelt solistisch, als kamermuzikante en liedpianiste, performt, onderzoekt, doceert en bedenkt. Het liefst beweegt ze zich op de grens tussen klassiek en hedendaags, tussen muziek en andere disciplines, tussen kunst en sociale wetenschap, zowel op als naast het podium.

Lieselot De Wilde (1984) is een Belgische vocaliste, performer en maker. Ze haalde haar diploma aan het Lemmensinstituut in Leuven met grote onderscheiding en studeerde later bij de Nederlandse mezzosopraan Jard Van Nes. Ze is een veelzijdige en creatieve artieste. Ze treedt op met oude muziek, liederen, muziektheatercreaties en met haar eigen creatieve projecten. In 2022 won ze de Vlaamse Cultuurprijs Ultima voor muziek.

Org. KAAP in samenwerking en Passa Porta

foto rachida lamrabet © koen broos, lies colman  © patrick de corte