ernst et luim

dim. 26.03.2023
18:00 - 19:00
Ernst Luim

Catégorie

performance, lecture

Prix

pass week-end : 35/32 € (37 € soutien à united stages) - pass à la journée : 20/17 € (22 € soutien à united stages)

réduction

le tarif préférentiel accorde une réduction de 3 € pour les personnes pour qui cela fait une différence. article 27 et paspartoe sont acceptés.

Langue

en néerlandais

Komen vier schrijvers een café binnen, zegt de een… Nee, geen grap. Drie schrijvers van zeer uiteenlopende signatuur komen samen voor een uur absurde, ironische en bijwijlen mild melancholische verhalen. Ze worden daarin bijgestaan door een freelance onnozelaar van De Ideale Wereld.

Bij wijze van literair digestief na een festival rijk aan ernstige onderwerpen schenken vier schrijvers u bruisende verhalen. Joke van Caesbroeck is de koningin van het understatement, al zou ze dat zelf minimaliseren. Ze brengt op onnavolgbare wijze enkele van haar Te Korte Verhalen uit De Standaard. Bekroond auteur en ere-Brusselaar Rob van Essen ziet feilloos het absurde in al onze betrachtingen. Met zijn ironische, vervreemdende verhalen neemt hij onze normaalzucht onder de loep. De verhalen van de Nederlandse Cindy Hoetmer werden beschreven als een mix tussen Simon Carmiggelt en Charles Bukowski. Wat op zich al bizar mag heten. Op humoristisch-melancholieke wijze brengt ze verslag uit over haar leven als oudere vrijgezel. Tussendoor brengt Johan Sebastiaan Stuer zijn scherpste puntgedichten uit Humo en De Ideale Wereld.

Over de auteurs

Joke Van Caesbroeck (1987) is journaliste en schrijfster geroemd om haar reeks Te Korte Verhalen in De Standaard. Op onregelmatige basis bundelt ze haar werk in bibliofiele boekjes die telkens in een razend tempo uitverkocht raken.

Het oeuvre van Rob van Essen (1963) is uniek in de Nederlandstalige letteren. Zijn verhalenbundel Hier wonen ook mensen werd bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs. Voor de roman De goede zoon ontving hij de Libris Literatuurprijs. In 2022 debuteerde Rob van Essen als dichter, met de bundel Alleen de warme dagen waren echt.

Cindy Hoetmer (1967) is een Nederlandse journaliste en schrijfster. Nadat haar debuutroman de grond werd ingeboord door recensenten stopte ze jarenlang met schrijven. De wederopstanding volgde in 2020 met de roman-in-korte-verhalen Min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelaar. Met Goed, naar omstandigheden gaat ze koppig verder op het ingeslagen pad. Hoetmer omschrijft haar werk als ‘autobiografische non-fictie’ en ‘Reviaanse chicklit’.

Johan Sebastiaan Stuer (1978) is een chronisch depressieve levensgenieter die wekelijks karamellenverzen publiceert in Humo en nieuwsfeiten op rijm zet bij de Ideale Wereld. Hij is in te huren als freelance onnozelaar.

Vergeet de zomertijd niet. Op zondag 26 maart verandert de tijd van 2:00 naar 3:00 uur.

ORG. Passa Porta

foto's: Rob van Essen © Martijn Gijsbertsen, Cindy Hoetmer © alex de groot

Bientôt à