Het debuut: leesclub met Nadia de Vries

sam. 25.03.2023
16:30 - 18:00
Nadia De Vries

Lieu

deBuren

Catégorie

Club de lecture

Prix

5/2 € (7 € soutien à united stages)

réduction

le tarif préférentiel accorde une réduction de 3 € pour les personnes pour qui cela fait une différence. article 27 et paspartoe sont acceptés.

informations pratiques

réservez votre place pour le club de lecture en achetant un ticket. vous pouvez également tenter votre chance le jour même grâce à votre pass à la journée ou votre pass week-end. s’il reste de la place, vous serez le/la bienvenu·e.


Langue

en néerlandais

Het is precies twintig jaar geleden dat de vader van Distel Nooitgedacht overleed. Als dertienjarig meisje had ze de dood ervaren als een buitenstaander, maar nu, als drieëndertigjarige vrouw, slaat de rouw alsnog toe. De stad keert zich tegen haar, haar bovenburen smeden een snood plan en de meubels in haar appartement beginnen te spreken. Volgens Distel is er maar één oplossing voor deze chaos: ze moet weer een tienermeisje worden. Met behulp van een reeks jeugdfoto’s en een schimmige website roept Distel haar jongere zelf opnieuw tot leven. Maar op het internet blijken plaatjes van meisjes nog een andere betekenis te hebben…

De bakvis is een roman over onschuld en transgressie, over de nasleep van geheim verdriet en over de culturele betekenis van het meisje in de westerse beeldwereld.

Over de auteur

Nadia de Vries (1991) is schrijver en cultuurwetenschapper. Ze schreef een verzameling persoonlijke essays met als titel Kleinzeer (2019), en twee Engelstalige dichtbundels; Dark Hour en I Failed to Swoon. Daarnaast promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam met een proefschrift over afbeeldingen van het dode mensenlichaam. Haar debuutroman Bakvis zag het licht bij Uitgeverij Pluim.

ORG: Passa Porta, deBuren, Bond zonder Naam

foto © Willemieke Kars

Bientôt à