Het debuut: leesclub met Nadia de Vries
Lieu
Catégorie
Prix
réduction
informations pratiques
réservez votre place pour le club de lecture en achetant un ticket. vous pouvez également tenter votre chance le jour même grâce à votre pass à la journée ou votre pass week-end. s’il reste de la place, vous serez le/la bienvenu·e.
Langue
Het is precies twintig jaar geleden dat de vader van Distel Nooitgedacht overleed. Als dertienjarig meisje had ze de dood ervaren als een buitenstaander, maar nu, als drieëndertigjarige vrouw, slaat de rouw alsnog toe. De stad keert zich tegen haar, haar bovenburen smeden een snood plan en de meubels in haar appartement beginnen te spreken. Volgens Distel is er maar één oplossing voor deze chaos: ze moet weer een tienermeisje worden. Met behulp van een reeks jeugdfoto’s en een schimmige website roept Distel haar jongere zelf opnieuw tot leven. Maar op het internet blijken plaatjes van meisjes nog een andere betekenis te hebben…
De bakvis is een roman over onschuld en transgressie, over de nasleep van geheim verdriet en over de culturele betekenis van het meisje in de westerse beeldwereld.
Over de auteur
Nadia de Vries (1991) is schrijver en cultuurwetenschapper. Ze schreef een verzameling persoonlijke essays met als titel Kleinzeer (2019), en twee Engelstalige dichtbundels; Dark Hour en I Failed to Swoon. Daarnaast promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam met een proefschrift over afbeeldingen van het dode mensenlichaam. Haar debuutroman Bakvis zag het licht bij Uitgeverij Pluim.
ORG: Passa Porta, deBuren, Bond zonder Naam
foto © Willemieke Kars
Bientôt à
Conversation entre Oksana Zaboujko et Victoria Belim
Le 24 février 2022 dernier, le monde se levait sur une nouvelle brutale : la Russie avait envahi l'Ukraine. Pour l'Occident, c’était le début d'un cycle d’informations en continu ; pour les Ukrainiens, une nouvelle étape sombre dans l’histoire longue et amère de leur pays. Les écrivaines Oksana Zaboujko et Victoria Belim viennent témoigner de cette tragédie annoncée.
ernst et luim
Noem iets grappig en het houdt meteen op grappig te zijn. Schrijvers Joke van Caesbroeck, Rob van Essen, Cindy Hoetmer en Johan Sebastiaan Stuer nemen humor dermate ernstig dat het grappig wordt. Stand up literature, is dat al een ding?
Een feministische kijk op het begijnhof
Het nomadische Passa Porta Festival strijkt dit jaar ook neer bij de Sint-Jan Baptist ten Begijnhofkerk. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de wijk waar ooit de begijnen hun toevluchtsoord vonden.