Het debuut: leesclub met Nadia de Vries

Sat 25.03.2023
16:30 - 18:00
Nadia De Vries

Location

deBuren

Category

Book club

Price

€5/2 (€7 supporting united stages)

discount

the preferential rate offers a €3 discount for all who feel like they need it. paspartoe and article 27 accepted.

practical information

you can secure your spot for this book club by buying a separate ticket for it. or you can take your chance on saturday 25 march with your day or weekend pass. if there is still room, you are definitely welcome.


Language

in dutch

In aanloop naar Het Debutantenbal organiseert Passa Porta in samenwerking met deBuren en Samen Lezen zes leesgroepen met debutanten. Tijdens de leesclub ga je in gesprek met een kleine groep andere lezers én de schrijver van het boek. Als deelnemer hoef je je niet voor te bereiden. Een leesbegeleider van Samen Lezen bereidt het gesprek voor en selecteert fragmenten om samen te lezen en te bespreken.

Het is precies twintig jaar geleden dat de vader van Distel Nooitgedacht overleed. Als dertienjarig meisje had ze de dood ervaren als een buitenstaander, maar nu, als drieëndertigjarige vrouw, slaat de rouw alsnog toe. De stad keert zich tegen haar, haar bovenburen smeden een snood plan en de meubels in haar appartement beginnen te spreken. Volgens Distel is er maar één oplossing voor deze chaos: ze moet weer een tienermeisje worden. Met behulp van een reeks jeugdfoto’s en een schimmige website roept Distel haar jongere zelf opnieuw tot leven. Maar op het internet blijken plaatjes van meisjes nog een andere betekenis te hebben…

De bakvis is een roman over onschuld en transgressie, over de nasleep van geheim verdriet en over de culturele betekenis van het meisje in de westerse beeldwereld.

Over de auteur

Nadia de Vries (1991) is schrijver en cultuurwetenschapper. Ze schreef een verzameling persoonlijke essays met als titel Kleinzeer (2019), en twee Engelstalige dichtbundels; Dark Hour en I Failed to Swoon. Daarnaast promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam met een proefschrift over afbeeldingen van het dode mensenlichaam. Haar debuutroman Bakvis zag het licht bij Uitgeverij Pluim.

ORG: Passa Porta, deBuren, Bond zonder Naam

foto © Willemieke Kars

Coming soon at