Het debuut: leesclub met Nadia de Vries

za 25.03.2023
16:30 - 18:00
Nadia De Vries

Locatie

deBuren

Categorie

Leesclub

Kostprijs

€5/2 (€7 voor extra steun aan united stages)

korting

het voordeeltarief geeft 3€ korting aan al wie er baat bij heeft. paspartoe en article 27 geaccepteerd.

praktische informatie

je kan je plek voor deze leesclub verzekeren door er een apart ticket voor te kopen. of je waagt je kans op zaterdag 25 maart met je dag- of weekendpas. als er nog plek is, ben je zeker welkom.


Taal

in het nederlands

In aanloop naar Het Debutantenbal organiseert Passa Porta in samenwerking met deBuren en Samen Lezen zes leesgroepen met debutanten. Tijdens de leesclub ga je in gesprek met een kleine groep andere lezers én de schrijver van het boek. Als deelnemer hoef je je niet voor te bereiden. Een leesbegeleider van Samen Lezen bereidt het gesprek voor en selecteert fragmenten om samen te lezen en te bespreken.

Het is precies twintig jaar geleden dat de vader van Distel Nooitgedacht overleed. Als dertienjarig meisje had ze de dood ervaren als een buitenstaander, maar nu, als drieëndertigjarige vrouw, slaat de rouw alsnog toe. De stad keert zich tegen haar, haar bovenburen smeden een snood plan en de meubels in haar appartement beginnen te spreken. Volgens Distel is er maar één oplossing voor deze chaos: ze moet weer een tienermeisje worden. Met behulp van een reeks jeugdfoto’s en een schimmige website roept Distel haar jongere zelf opnieuw tot leven. Maar op het internet blijken plaatjes van meisjes nog een andere betekenis te hebben…

De bakvis is een roman over onschuld en transgressie, over de nasleep van geheim verdriet en over de culturele betekenis van het meisje in de westerse beeldwereld.

Over de auteur

Nadia de Vries (1991) is schrijver en cultuurwetenschapper. Ze schreef een verzameling persoonlijke essays met als titel Kleinzeer (2019), en drie Engelstalige dichtbundels; Dark Hour, I Failed to Swoon en recent nog Know thy audience. Daarnaast promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam met een proefschrift over afbeeldingen van het dode mensenlichaam. Haar debuutroman De bakvis zag het licht bij Uitgeverij Pluim.

ORG: Passa Porta, deBuren, Bond zonder Naam

foto © Willemieke Kars

Binnenkort bij