Video: Debutantenbal

21.01.2020
Fill 2 Created with Sketch. Enregistrement
Debutantenbal

In het begin van het nieuwe jaar blikken we met veel plezier terug op de jongste, alweer 4de editie van Passa Porta’s Debutantenbal. Naar goede gewoonte maakten we ook vorig jaar een verrassende keuze uit de veelbelovendste nieuwe stemmen in de Nederlandstalige letteren.

Traden op 6 november 2019 aan in het Gentse Geuzenhuis, in order of appearance: Michiel Cox (Messias van niks), Siel Verhanneman (Of iedereen gaat dood), Dirk Van Boxem (Morgenster), Bert Moerman (Niet dat het iets uitmaakt / Benny), Annemarie Haverkamp (De achtste dag, Bronzen Uil 2019) en Femke Vindevogel (De confituurwijk). Vooraf stak de reeds door de wol geverfde ‘débutant d’honneur’ Christophe Vekeman al dit jonge geweld een hart onder de riem.

Ook Joke Van Caesbroeck (Ik ben gratis maar oneetbaar), Jonge Dichter des Vaderlands Jens Meijen (Xenomorf), Bert Van Raemdonck (Hier raken we mij kwijt), akim a.j. willems (op de rand van het zwijgen) en de muzikanten van Monokimono waren van de partij, maar die ziet u helaas niet in de video. De presentatie was in handen van Katrijn Van Bouwel en (na de pauze) Marnix Verplancken.

Bekijk hier de opname van het eerste deel van de avond:

21.01.2020