Festivaouuuuuuh: voorleessessie voor kinderen

za 01.06.2024
10:00 - 10:45
Festivaouuuuuuh

Categorie

kids, lezing

Kostprijs

gratis - inschrijvingen via info@lewolf.be

Taal

in het nederlands

Ter gelegenheid van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie nodigen Wolf (La Maison de la littérature de jeunesse) en Passa Porta de kleintjes graag uit voor een voorleessessie. Geniet 45 minuten lang van magische en spannende verhalen. Het thema? Wolven in Europese kinderboeken. Schrijfster Yelena Schmitz leest de verhalen voor. Kom mee en ontdek je innerlijke wolf!

Over de auteur

Yelena Schmitz (1996) is een Belgische schrijfster.

Ze groeide op in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, maar verloor haar hart aan Brussel. In haar werk gaat ze op zoek naar kleine poëtische details in grote universele verhalen. In 2021 publiceerde ze bij uitgeverij De Eenhoorn Geroezemoes, een boek over de kracht van verzinsels, dat in 2022 werd genomineerd voor de Leesjury. Ook is zij een van de jonge auteurs binnen het Europese talentontwikkelingsprogramma CELA.

Tijdens haar residentie in het Lijsternest werkt ze aan haar nieuwe jeugdboek Hotel Kosmos. Daarin beschrijft ze de gedachten van de elfjarige Maia, die voor de laatste keer met haar ouders een zomer doorbrengt in een vakantiepark in verval. Het boek verschijnt in juni 2024 bij Querido.

Org. Le Wolf - La Maison de la Littérature de Jeunesse en Passa Porta.

Binnenkort bij