A sign of the times l

sam. 30.03.2019
17:00 - 18:00
A Sign Of The Times

Catégorie

interview, lecture

Langue

en néerlandais et anglais, avec de l'italien, portugais et roumain

Via het netwerk Connecting Emerging Literary Artists geeft Passa Porta samen met deBuren en een resem internationale partners schrijvers en vertalers uit Nederland, Vlaanderen, Italië, Spanje, Portugal en Roemenië een duwtje in de rug. Ze dragen voor, dagen elkaar uit en vormen samen de stem van jong literair Europa. Na een intensief ontwikkelingstraject stellen ze hun werk voor tijdens een vernieuwend toonmoment.

Connecting Emerging Literary Artists

Sinds 2017 is Passa Porta lid van Connecting Emerging Literary Artists (CELA), een Europees netwerk dat jong literair talent een duwtje in de rug geeft. In een intensief ontwikkelingstraject scherpten 18 schrijvers en 22 vertalers hun vaardigheden aan en bouwden hun netwerk uit.

Origineel toonmoment

Na een intensief parcours presenteren de schrijvers en vertalers van CELA hun werk op een vernieuwende manier. Drie auteurs brengen hun verhaal, en hun drie vertalers geven gestalte aan de verhalen zoals zij die beleefden. Samen geven ze een inkijk in het geluk en ongeluk van het vertellen van hetzelfde in andere talen en landen.

Line-up

De zes namen die je misschien niet kent, maar later sowieso nog tegenkomt: de Portugees Valério Romão, de Italiaanse Livia Franchini, de Roemeen Cătălin Pavel en hun vertalers Anne Lopes Michielsen (PT-NL), Lies Lavrijsen (IT-NL) en Jan Willem Bos (RO-NL).

Dramaturg Selm Wenselaers leidt de boel in goede banen.

Passa Porta, CELA, deBuren, KFK Hope

Connecting Emerging Literary Artists (cela) wordt mede mogelijk gemaakt door het Creative Europe programma van de Europese Unie en door het Nederlands Letterenfonds

photos © Gaby Jongenelen

Bientôt à