Annelies Beck & Ece Temelkuran

sam. 30.03.2019
15:30 - 16:30

Twee sinds lang bevriende schrijfsters én politieke journalisten zien elkaar terug op het festival en vergelijken hun blik op de wereld van vandaag. De Turkse schrijfster Ece Temelkuran presenteert haar nieuwe boek Verloren Land. De zeven waarschuwingssignalen van opkomend populisme. Annelies Beck publiceerde onlangs haar tweede roman Toekomstkoorts, over ambitie, idealisme en maakbaarheid in Brazilië en Vlaanderen.

Over de auteurs

Ece Temelkuran (1973) is een Turkse schrijfster en journaliste. Na een aantal kritische artikelen over de Turkse regering werd zij ontslagen bij Habertürk. Ze woont tegenwoordig in Zagreb en publiceert columns in o.a. The Guardian en Le Monde Diplomatique. Recente boektitels zijn Turkey. The Insane and the Melancholy, waarover Temelkuran sprak op het vorige Passa Porta Festival, en haar nieuwste boek How to Lose a Country, The Seven Warning Signs of Rising Populism, dat nu in het Nederlands verschijnt als Verloren Land. De zeven waarschuwingssignalen van opkomend populisme (Ambo Anthos, maart 2019).

Annelies Beck (1973) is schrijfster en als journaliste bekend van het actualiteitenprogramma TerZake. Ze studeerde geschiedenis in Gent en Brazilian Studies in Londen. Ze maakte een documentaire over haar overgrootvader, die in de Eerste Wereldoorlog in Glasgow verbleef. In haar succesvolle eerste roman, Over het Kanaal, schreef ze over Belgen die in de Eerste Wereldoorlog naar Schotland vluchtten. In 2015 verscheen Toen de zee stil was, een filosofisch prentenboek. Toekomstkoorts is haar tweede roman.

Dédicaces

Ece Temelkuran dédicacera ses livres à 16:30 au Beursschouwburg. Les livres seront disponibles sur place.

Passa Porta, Ambo|Anthos, De Geus, Beursschouwburg

photo Annelies Beck © Eveline Renaud
photo Ece Temelkuran © Bart De Moor
photo Passa Porta Festival 2017 © Beniamin Boar

Bientôt à