Debutantenbal

mer. 06.11.2019
20:00 - 0:00
Debutantenbal Illu Web

Lieux

Het Geuzenhuis

Catégorie

Interview, Musique

Prix

VVK € 9 / 7 ; Kassa € 10 / 8

Langue

en néerlandais

Aan zijn vierde editie is het alweer toe, het grootse Debutantenbal van Passa Porta. Dit jaar strijken we neer in Gent. We toveren het Geuzenhuis om tot een heuse balzaal en laten er het jonge geweld van de Nederlandstalige letteren op je los.

Met o.a. akim a.j. willems en Femke Vindevogel. De andere namen maken we later bekend!

Femke Vindevogel (1978) studeerde muziek en beeldende kunst in Gent en Brugge. Ze publiceerde gedichten en verhalen in diverse tijdschriften en bloemlezingen, van Tirade tot de Poëziekrant. Haar debuutroman De Confituurwijk verscheen bij Van Oorschot.

akim a.j. willems (1974) is dichter en schrijver. In mei 2019 verscheen zijn officiële poëziedebuut op de rand van het zwijgen. akim is een veelgevraagd podiumdichter, en maakte ondermeer deel uit van het losse samenwerkingsverband “10 op de schaal van dichter” en treedt met regelmaat op als zijn alter ego Detlev S. Steiner bij het rondreizende Poëziebordeel.

Joke Van Caesbroeck is freelancejournalist voor de cultuurbijlage van De Standaard en publiceert er ook wekelijks ontregelende, fel gesmaakte Te Korte Verhalen. Een selectie van deze min of meer autobiografische verhalen verscheen in 2019 onder de titel Ik ben gratis maar oneetbaar.

Jens Meijen (1996) is de eerste Jonge Dichter des Vaderlands en publiceerde dit jaar met Xenomorf zijn eerste dichtbundel. Hij baant zich verder een weg door het letterenlandschap als recensent en columnist bij Humo en De Morgen en redacteur bij literair tijdschrift dw b.

Dirk Van Boxem (1966) was en is IT manager, consultant, programmadirecteur, change manager en coach. Hij publiceerde verhalen in De Brakke Hond, gedichten in Het Gezeefde Gedicht, en houdt met Bijgekleurd een blog bij. Hij debuteerde dit jaar met de roman Morgenster.

Bert Van Raemdonck (1977) schrijft recensies en kritieken over literatuur, muziek en cultuur, o.m. voor rekto:verso en De Standaard. Hij is coördinator van de KANTL.
Als dichter publiceerde hij in tijdschriften als Het Liegend Konijn, Deus Ex Machina en Poëziekrant. In 2019 publiceerde hij zijn debuutbundel Hier raken we mij kwijt.

Debutant d’honneur

Christophe Vekeman (1972) debuteerde in 1999 met de roman Alle mussen zullen sterven en publiceerde recent met Cruise zijn tiende roman. Daarnaast is hij bedrijvig als essayist, recensent, dichter en dj met een uitgesproken voorkeur voor ‘all things country’.

Muziek

De muziek van Monokimono wordt omschreven als het liefdeskind van een bloedheet trio tussen Eefje De Visser, Gorki en Nick Cave. Frontman Ben Tanghe nam herontdekte familiefilmpjes uit zijn jeugd als basis voor zijn teksten, dook de studio in met enkele synthesizers en kwam terug met uitgepuurde nostalgische, bijzonder catchy songs. Na het zomers succes van de singel IJsjes brengt Monokimono later dit jaar met Kameleon een eerste EP uit, waar wij op het debutantenbal een voorsmaakje van krijgen.

Passa Porta i.s.m. Het Willemsfonds, Het Geuzenhuis, Boekhandel Limerick, Van Oorschot, Standaard Uitgeverij, Polis, Vrijdag, De Bezige Bij en Universiteit Gent.

Bientôt à