Het debuut: leesclub met Maaike Neuville

sam. 25.03.2023
16:30 - 18:00
Maaike Neuville

Catégorie

Club de lecture

Prix

5/2 € (7 € soutien à united stages)

réduction

le tarif préférentiel accorde une réduction de 3 € pour les personnes pour qui cela fait une différence. article 27 et paspartoe sont acceptés.

informations pratiques

réservez votre place pour le club de lecture en achetant un ticket. vous pouvez également tenter votre chance le jour même grâce à votre pass à la journée ou votre pass week-end. s’il reste de la place, vous serez le/la bienvenu·e.


Langue

en néerlandais

In aanloop naar Het Debutantenbal organiseert Passa Porta in samenwerking met deBuren en Samen Lezen zes leesgroepen met debutanten. Tijdens de leesclub ga je in gesprek met een kleine groep andere lezers én de schrijver van het boek. Als deelnemer hoef je je niet voor te bereiden. Een leesbegeleider van Samen Lezen bereidt het gesprek voor en selecteert fragmenten om samen te lezen en te bespreken.

Zij. is een urgente roman over intimiteit, over grenzen die overschreden worden zelfs wanneer er wederzijdse instemming is, over het woord nemen en het vertrouwen vinden in de noodzaak van het vertellen van je eigen verhaal.

De 39-jarige actrice Ada Peeters neemt de trein naar de stad waar ze die avond op het podium zal staan met een zelfgeschreven monoloog. Herinneringen aan de oudere theaterdocent met wie ze als studente een verhouding had, wellen ongewild in haar op. Het is zijn stad waar ze gaat spelen. Ook op het podium, terwijl ze oog in oog staat met de volle zaal, is er geen houden meer aan de razende vaart waarmee de diep weggestopte beelden van ontmoetingen met getrouwde mannen, leraren en andere figuren met autoriteit aan de oppervlakte komen. Na de voorstelling volgt een terugrit met een mysterieuze taxichauffeur die Ada nog dieper doet afdalen in het verleden dat ze nooit echt onder ogen heeft willen zien.

Over de auteur

Maaike Neuville (1983) is actrice. In 2005 verwierf ze aan de Studio Herman Teirlinck de prestigieuze titel van Meester in de Dramatische Kunst. Haar talent is in heel wat films en series te bewonderen, zoals het populaire Red Light. Ze schrijft ook voor theater en film - haar kortfilm Sonnet 81 werd fel geprezen. Zij., haar eerste roman, verschijnt bij de Bezige Bij in 2023.

ORG: Passa Porta, deBuren, Bond zonder Naam

foto © Kaat Pype

Bientôt à