Het debuut: leesclub met Maaike Neuville

Sat 25.03.2023
16:30 - 18:00
Maaike Neuville

Category

Book club

Price

€5/2 (€7 supporting united stages)

discount

the preferential rate offers a €3 discount for all who feel like they need it. paspartoe and article 27 accepted.

practical information

you can secure your spot for this book club by buying a separate ticket for it. or you can take your chance on saturday 25 march with your day or weekend pass. if there is still room, you are definitely welcome.


Language

in dutch

In aanloop naar Het Debutantenbal organiseert Passa Porta in samenwerking met deBuren en Samen Lezen zes leesgroepen met debutanten. Tijdens de leesclub ga je in gesprek met een kleine groep andere lezers én de schrijver van het boek. Als deelnemer hoef je je niet voor te bereiden. Een leesbegeleider van Samen Lezen bereidt het gesprek voor en selecteert fragmenten om samen te lezen en te bespreken.

Zij. is een urgente roman over intimiteit, over grenzen die overschreden worden zelfs wanneer er wederzijdse instemming is, over het woord nemen en het vertrouwen vinden in de noodzaak van het vertellen van je eigen verhaal.

De 39-jarige actrice Ada Peeters neemt de trein naar de stad waar ze die avond op het podium zal staan met een zelfgeschreven monoloog. Herinneringen aan de oudere theaterdocent met wie ze als studente een verhouding had, wellen ongewild in haar op. Het is zijn stad waar ze gaat spelen. Ook op het podium, terwijl ze oog in oog staat met de volle zaal, is er geen houden meer aan de razende vaart waarmee de diep weggestopte beelden van ontmoetingen met getrouwde mannen, leraren en andere figuren met autoriteit aan de oppervlakte komen. Na de voorstelling volgt een terugrit met een mysterieuze taxichauffeur die Ada nog dieper doet afdalen in het verleden dat ze nooit echt onder ogen heeft willen zien.

Over de auteur

Maaike Neuville (1983) is actrice. In 2005 verwierf ze aan de Studio Herman Teirlinck de prestigieuze titel van Meester in de Dramatische Kunst. Haar talent is in heel wat films en series te bewonderen, zoals het populaire Red Light. Ze schrijft ook voor theater en film - haar kortfilm Sonnet 81 werd fel geprezen. Zij., haar eerste roman, verschijnt bij de Bezige Bij in 2023.

ORG: Passa Porta, deBuren, Bond zonder Naam

foto © Kaat Pype

Coming soon at