Meet the author: Neske Beks

mer. 20.10.2021
20:00 - 21:30
Beks Neske c Henk Wildschut RV lowres

Catégorie

présentation

Prix

€8/6 (€10 voor extra steun aan united stages).

Korting

Het voordeeltarief geeft 2€ korting aan al wie er baat bij heeft.

informations pratiques

Toegang tot avonden is enkel mogelijk op vertoon van een Covid Safe Ticket. Dankzij dit CST zijn het dragen van het masker en het houden van afstand niet meer verplicht (maar nog steeds aangeraden).


Langue

in het Nederlands

Welke rollen krijgen Zwarte vrouwen in onze samenleving? Hoe (on)zichtbaar zijn ze? In haar nieuwe boek Echo verdiept Neske Beks zich in deze vragen, en legt ze de vinger op verschillende zere plekken. Ter gelegenheid van de presentatie van Echo in Brussel gaat Neske Beks in gesprek met Shamisa Debroey, Nyiragasigwa Hens, Dalilla Hermans en Emma-Lee Amponsah over hun specifieke ervaringen.

Echo verzamelt essays, speeches en brieven waarin Beks overtuigend laat zien hoe Zwarte vrouwen systemisch en stelselmatig ontkend, niet gezien en niet gehoord worden. Voor deze avond nodigt de auteur Shamisa Debroey, Nyiragasigwa Hens, Dalilla Hermans en Emma-Lee Amponsah uit om aan de hand van fragmenten in gesprek te gaan over hoe hun eigen ervaringen wel of niet in het boek vertegenwoordigd worden.

Over de auteur

Neske Beks is schrijver, film- en theatermaker. Ze debuteerde met De Kleenex Kronieken en publiceerde vorig jaar het kinderboek Sala & Monk. Behalve interdisciplinair kunstenaar is ze oprichter en bestuurder van Alphabet Street, gilde voor Zwarte (beeld)taalkundigen, en van de Tank, redactie- en denktank van kleur. Ze is dubbelbloed met Vlaamse, Senegalese, Afro- en inheems Amerikaanse roots.

over black speaks back

Black speaks Back probeert meer ruimte te creëren om over identiteit en racisme te praten binnen een Europese context. Als grassrootsorganisatie gebruiken ze voornamelijk sociale media, waarop ze paneldiscussies, slam poetry, gesprekken met jonge denkers en professionals uit de Afrikaanse diaspora, maar ook lifestyle video’s delen. Ze bevorderen ook uitwisselingen en samenwerkingen tussen Afro-Belgische en Afro-Nederlandse intellectuelen, kunstenaars en activisten.

Organisatie: Black Speaks Back, Passa Porta, Querido

foto © Henk Wildschut

Bientôt à