Literair aperitief: Lisette Lombé en Joëlle Sambi

di 07.07.2020
18:00 - 19:30
Lombé Lambi
Uitverkocht

Categorie

Interview, Performance

Kostprijs

€ 7 / 5 - reservatie verplicht - om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden zijn er slechts 20 plaatsen voor deze voorstelling

Taal

in het Frans

Sold out

Voor ons eerste literaire aperitief nodigt de Belgisch-Congolese schrijfster, dichteres en slamster Lisette Lombé, Joëlle Sambi Nzeba uit.

Welkom in ons huis!

Na een voorjaar lang teruggetrokken te (over)leven, nodigen we je deze zomer uit verder dan de wereld binnen de eigen vier muren te kijken. Heel de zomer lang kan je achter de schermen van Passa Porta bij een drankje luisteren naar openhartige gesprekken over literatuur en de wereld van vandaag.

Elke dinsdag, aan het eind van de dag, nodigen we een auteursduo uit om in een informele setting te praten over en voor te lezen uit hun werk. Dichters, slammers, roman- of non-fictieauteurs; vaste waarden en nieuwe ontdekkingen in het Belgische literaire landschap en daarbuiten nemen het woord en stellen de hedendaagse samenleving in vraag, steeds door de bril van de literatuur.

Slamperformance en gesprek

Voor ons eerste literaire aperitief nodigt de Belgisch-Congolese schrijfster, dichteres en slamster Lisette Lombé, Joëlle Sambi uit. Samen voeren ze een slamperformance op en gaan ze in gesprek over uiteenlopende thema's. Beide vrouwen zijn geëngageerde kunstenaressen die de feministische en antiracistische strijd mee aanvuren. Wat hebben zij ons te vertellen na een lockdown die de hele kunstensector een zware klap heeft toegediend? Na de moord op George Floyd die een golf van bewustzijn heeft opgewekt en in Brussel een ongeziene massa mensen op de been bracht? Wat wordt er vandaag in Brussel opgebouwd? Wat kunnen kunstenaars in deze context met hun strijdlust teweegbrengen? Tijdens het slammen, volgens Joëlle Sambi een "moment van waarheid", geven ze ons een antwoord op al deze vragen.

Lisette Lombé @ Gilles Fischer 070819 16 30 10

Lisette Lombé publiceerde onlangs Vénus poetica en Black words (L’arbre à paroles) en Tenir en On ne s’excuse de rien (Maelström). Dat laatste boek is voortgekomen uit de slamworkshops die ze begeleidt in samenwerking met het collectief L-Slam, dat ze zelf oprichtte.

Joëlle Sambi © Lyse Ishimwe

Joëlle Sambi is een lesbische afro-feministische activiste, schrijfster, dichteres en regisseuse. Ze werkt momenteel aan haar eerste documentaire "Pinkshasa Diaspora", een politiek dichtwerk over de homoseksuele gemeenschap in de Congolese diaspora. Daarnaast stoomt ze zich klaar voor een eerste voorstelling in de KVS en bereidt ze de publicatie van een dichtbundel bij uitgeverij L'arbre de Diane voor.

Foto Lisette Lombé © Gilles Fischer
Foto Joëlle Sambi © Lyse Ishimwe

Binnenkort bij